Afbeelding
Foto: J.M.Duine

Zwemmers te water
tijdens Thoolse Mijl

THOLEN - Tientallen zwemmers gingen afgelopen zaterdag te water tijdens de Thoolse Mijl. Deelnemers konden dit jaar kiezen uit twee afstanden: 1,85 kilometer en 3,7 kilometer. 

Zaterdag ging de Thoolse Mijl om 16.00 uur weer van start vanaf de Oesterdam. De deelnemers hadden geluk met het weer. Met af en toe een zonnetje en temperaturen van boven de twintig graden, was het prima te doen in het water. Vanaf de Oesterdam gingen de zwemmers richting het pittoreske dorpje Strijenham.


Thoolse Mijl 
De Thoolse Mijl is een zwemevenement waarbij deelnemers één mijl (1,85 kilometer) zwemmen. Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven. Deelname kost 7 euro 50 cent. Zwemmers zijn verplicht om met een zwemboei te zwemmen. Deze konden worden gehuurd bij de organisatie. De Thoolse Mijl is een zwemtocht voor iedereen die van zwemmen houdt. "Of je nu je persoonlijke record wil verbeteren of jezelf een keer echt wil uitdagen om zo ver te zwemmen”, aldus de organisatie.


XL Versie
Dit jaar hadden zwemmers, naast de reguliere versie, ook de keuze uit de XL versie. Deelnemers konden er namelijk voor kiezen om, in plaats van 1,85 kilometer, 3,7 kilometer te zwemmen. "Dit jaar hebben we de XL versie toegevoegd, voor de meer geoefende (open water) zwemmers. Maar liefst 3,7 kilometer leggen de deelnemers af. Zij zwemmen de tocht van Oesterdam naar Strijenham, op en neer!"

De kleinschaligheid van het evenement stond garant voor een gezellige zwemtocht waar iedereen zijn of haar grenzen kon verleggen.[n]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding