Afbeelding
Foto: Neil Schuurman

THOLEN - Tassen, sieraden en andere koopjes. Afgelopen weekend was het weer zo ver. Het centrum van Tholen stond in het teken van de jaarlijkse braderie. Gezinnen, ouderen en koppels; allemaal kwamen ze een kijkje nemen.


Traditiegetrouw organiseert Euromarkt de Thoolse braderie als laatste van het eiland Tholen. Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus was het weer een gezellige bedoeling in de binnenstad van Tholen. Met ruim honderd standplaatsen, verschillende activiteiten, muziek en gezelligheid ging de braderie in Tholen van start.


Op vrijdag ging de Thoolse braderie van start vanaf 13.00 uur. Tot 21 uur 's avonds stonden ondernemers klaar om bezoekers te voorzien van allerlei leuke spulletjes. Het was meteen gezellig druk op de braderie. Zowel gezinnen als ouderen, maar ook stelletjes en vrienden, namen een kijkje op de braderie.

Op zaterdagochtend ging de kinderbraderie om 09.00 uur van start. Dit jaar was de Molenvlietsestraat vanaf de Markt tot aan de Regentessestraat daarvoor gereserveerd. Tijdens de kinderbraderie konden kinderen tot twaalf jaar hun spulletjes verkopen. Het was gezellig druk. Sommige kinderen verkochten artikelen die zijzelf gemaakt hadden.
Nieuwelingen 
Dit jaar waren er diverse nieuwelingen op de braderie zoals Galerie "Onder de Linde” aan de Hoogstraat en Bakkerswinkel de Waard aan de Eendrachtsweg die dit jaar voor de oliebollen zorgde. Ook de Stichting "Tholenzietje” was van de partij aan de Hoogstraat. Net als voorgaande jaren konden bezoekers de auto gratis parkeren bij de Oesterputten en de Zoekweg. De Eendrachtsdijk vanaf de Wal was ingericht als invalide parkeerplaats. De binnenstad was tijdens het gehele evenement afgesloten voor verkeer. Vanaf donderdag16.00 uur gold een algeheel parkeerverbod. [n]

Afbeelding