Aanwezigen tijdens een welkomstbijeenkomst nieuwe inwoners oktober 2021
Aanwezigen tijdens een welkomstbijeenkomst nieuwe inwoners oktober 2021 Foto: Jack Westdorp

Welkomstbijeenkomst nieuwe inwoners Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Een warm welkom voor nieuwe Stallanders. Dorpsgemeenschap Sint-Annaland organiseert op 29 september weer een welkomstbijeenkomst voor nieuwe inwoners van het dorp. Deze vindt plaats in Streekmuseum de Meestoof, aanvang 19.30 uur.


Sint-Annaland groeit nog steeds hard, er wordt veel gebouwd en steeds meer mensen van buiten het dorp of zelfs van buiten het eiland Tholen komen er graag wonen. Leden van Dorpsgemeenschap Sint-Annaland (verenigingen, stichtingen, coöperaties, basisscholen en zorg organisaties) gaven eerder tijdens een gezamenlijk overleg aan daar iets mee te willen doen. Dat resulteerde in een initiatief voor het organiseren van welkomstbijeenkomsten. 

“Het doel is nieuwe inwoners een warm welkom geven en kennis te laten maken met ons dorp. We vinden het belangrijk om nieuwe inwoners wegwijs te maken en te vertellen wat Sint-Annaland allemaal te bieden heeft op het gebied van winkels, voorzieningen, verenigingen en stichtingen. Des te eerder voelen ze zich thuis en worden ze onderdeel van de gemeenschap”, vertelt voorzitter Niels van Oudenaarde. 

Samen met bestuurslid Hilde Wielaard trekt hij de kar voor dit initiatief. Naast een warm welkom en wegwijs maken hoopt Dorpsgemeenschap Sint-Annaland ook dat verenigingen, stichtingen en lokale ondernemers er baat bij hebben. 

“Hopelijk melden nieuwe inwoners zich daarna bijvoorbeeld aan bij een vereniging en zien het belang in van lokaal kopen. En wie weet werven we ook nieuwe vrijwilligers. Mensen die vrijwilligerswerk gedaan hebben in hun vorige woonplaats willen dat wellicht hier ook weer doen”, aldus Niels van Oudenaarde. 


Nog twee bijeenkomsten

Dit jaar staan er nog twee bijeenkomsten gepland, namelijk op 29 september en 15 december. Nieuwe inwoners ontvangen een uitnodiging daarvoor onder andere via de makelaar of woningcoöperatie Stadlander bij de sleuteloverdracht van hun woning. 

Dorpsgemeenschap Sint-Annaland vraagt verder alle inwoners alert te zijn op nieuwe inwoners in de straat of buurt. Adressen kunnen doorgegeven worden via dorpsgemeenschap@sint-annaland.nl zodat een kaart met uitnodiging in de bus gestopt kan worden. 

Ook kunnen nieuwe inwoners zich via dit e-mailadres opgeven voor een van de bijeenkomsten.[n].