Één van de mooie paden
Één van de mooie paden Foto: M. Nooij

Brabantse Wal Gravel Challenge 2022

OSSENDRECHT - TC de Grensrijders uit Ossendrecht organiseert op zondag 9 Oktober 2022 haar tweede graveltocht. De Brabantse Wal Gravel Challenge.


Vele fietsers gaan begin oktober het bos weer in. Op de mountainbike, crossfiets of gravelbike. Vanwege de drukte in de Woensdrechtse bossen zijn er beperkingen opgelegd voor het organiseren van toertochten in het bos. Als alternatief bedacht TC de Grensrijders in 2021 de Brabantse Wal Gravel Challenge. Deze graveltocht was gelijk een groot succes.

Voor 2022 zijn er 4 uitdagende afstanden uitgezet over, voor velen onbekende, verrassend mooie gravel, bos en polderpaden. Alle afstanden doorkruisen de mooie gebieden als: 'De Brabantse Wal', Grenspark 'de Kalmthoutse Heide' en de polders rondom de gemeente Woensdrecht. De gravelchallenge is zowel geschikt voor de gravelaar als de mountainbiker.


Keuze uit afstanden

Deelnemers hebben de keuze uit volledig uitgepijlde afstanden van 50, 60, 80 en 100 kilometer. Ruim 70% van de route is onverhard. De recreatieve als de sportieve fietsers worden dus getrakteerd op een gevarieerd en uitdagend parcours in een schitterende omgeving. Ook is er bij alle tochten een pauze locatie met sportdrank, bananen en koeken. 

De start is tussen 8.30 en 10.00 uur bij eetcafé "de Boulevard" in Ossendrecht. Bij de start- en finish locatie wordt een gezellig evenementenplein gebouwd waar gegeten en gedronken kan worden onder het genot van gezellige muziek.


Inschrijving

Voorinschrijving kan via de website van TC de Grensrijders. 

Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk bij de start locatie.[n]