Gravel Tholen/Steenbergen
Gravel Tholen/Steenbergen Foto: J.S. Lindhout

Graveltoertochten Steenbergen en Tholen

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Op 15 en 22 oktober biedt stichting wielercriterium Steenbergen en stichting fietsen op Tholen fietsers de mogelijkheid het prachtige West-Brabantse landschap, de uitdagende Brabantse Wal en het verrassende eiland Tholen te ontdekken.

Het tweeluik start op zaterdag 15 oktober in Welberg (gemeente Steenbergen). Vanaf partycentrum de Duiventoren, Hoogstraat 15, hebben de deelnemers de mogelijkheid om een graveltocht over 50 over 100 Km te rijden. De gravelroute is goed te doen met gravelbike, cyclocrossfiets of mountainbike. Beide routes passeren de pareltjes in het West-Brabantse landschap, de 50 km route is voor liefhebbers en beginners en op de 100 km route krijgen de deelnemers in het twee gedeelte een zeer uitdagend parcours voor de kiezen. Na afloop wacht voor iedereen de koffie/thee en worstenbrood.

Op zaterdag 22 oktober worden de fietsers in Tholen verwacht. Vanaf Bowling de Thoolse Brug, Stevinweg 1, kan men kiezen voor 65 of 110 km. Voor vertrek krijgt iedere deelnemer koffie/thee en een bolus en een consumptiebon die bij terugkomst gebruikt kan worden. Deelnemers maken kennis met verrassende stroken op o.a. de Oesterdam en de Brabantse Wal. Regelmatig zijn er in het unieke natuurlandschap prachtige vergezichten op Zeeland of Brabant te zien. Ook op het eiland Tholen gaat men verrast zijn door de mooie onverharde paden.

Beide organisaties hebben de handen ineen geslagen om de deelnemers een fijne fietsbeleving te bezorgen. Bij beide toertochten is er onderweg een uitgebreide bevoorrading zodat de hongerklop voorkomen kan worden. Beide tochten hebben start en finish op een gezellige locatie zodat na afloop nog even de sterke verhalen van de graveltocht gedeeld kunnen worden. Voor de grote trek heb je zowel in Steenbergen als in Tholen de mogelijkheid voor een lunch.

Zowel de organisatie in Steenbergen als in Tholen rekent op een mooi deelnemersveld, daarbij is voorinschrijving gewenst.

Kidsride

Naast bovengenoemde graveltochten wordt er in Tholen voor de jeugd ook een graveltocht georganiseerd op 22 oktober. Deze wordt onder begeleiding van onder andere trainers van MTB-vereniging X-Treme verreden. De afstand is 25 kilometer, kent een aantal leuke elementen en zal op een rustig tempo worden verreden. Naast een leuke en gezellige tocht ontvangen de kids ook een consumptie en een mooie herinnering!

Inschrijven

Inschrijven kan via inschrijven.nl
Steenbergen: https://inschrijven.nl/form/2022101551340-nl
Tholen: https://inschrijven.nl/form/2022102251059-nl.