Vaccinatieronde herhaalprik tegen corona op stoom

THOLEN - GGD Zeeland zet momenteel zo’n 3.000 herhaalprikken per dag. Het regionale callcenter helpt dagelijks zo’n 300 Zeeuwse 60-plussers aan een vaccinatieafspraak op één van de priklocaties in de regio, of aan een antwoord op een andere vraag. Zeeuwen zijn op 7 locaties welkom voor hun herhaalprik tegen corona.


Twee weken geleden is GGD Zeeland gestart met het prikken van Zeeuwse 60-plussers. Inmiddels zijn ruim 20.000 herhaalprikken tegen corona gezet. Naar verwachting lopen de coronabesmettingen op. De herhaalprik pept de afweer op waardoor men minder ziek wordt.

Op de priklocaties is het het ene moment wat drukker dan het andere moment. Zo moeten mensen ’s ochtends wat langer op hun prik wachten dan rond lunchtijd. Omdat het prikken op afspraak gaat, voorkomen we dat lang moet worden gewacht. Zo maken we een prik halen een efficiënt en prettige ervaring.

Op maandag 3 oktober openden de deuren van een tweede priklocatie in Middelburg. In de foyer van de Stadsschouwburg kunnen Zeeuwen op afspraak op maandagen en dinsdagen van 09:00 tot 17:00 uur terecht voor een coronaprik.

In samenwerking met Cederhof en de huisartsen van de Gemeente Kapelle zijn zorgmedewerkers en minder mobiele omwonende 80-plussers op één dag gevaccineerd.


Zeeuwen weten call center GGD Zeeland goed te vinden

Ook bij GGD Zeeland kunnen nu alle 60+ inwoners terecht voor het maken van de vaccinatieafspraak en het stellen van vragen. Door de lange wachttijden bij de landelijke vaccinatieafsprakenlijn is het regionale call center van GGD met de ruime openingstijden (maandag t/m vrijdag, van 08:00 tot 20:00 uur) een aantrekkelijk alternatief. Onze professionals zijn van ‘hier', kennen de regio en hebben veelal een medische achtergrond. Bellers waarderen dit laagdrempelige contact.


Het besmettingsseizoen is begonnen

De besmettingen lopen weer op. Ook in Zeeland. Dit is in lijn met het landelijke beeld. Ook zien we voor het eerst sinds de zomerpiek van twee maanden geleden een stijging in het aantal bezette COVID-bedden. En in de verpleeghuizen zijn weer de eerste besmettingen onder bewoners vastgesteld. Kortom: de cijfers laten zien dat we langzaam het besmettingsseizoen zijn ingegaan. GGD Zeeland monitort de besmettingsgraad en houdt vinger aan de pols.[n]