VVD Zeeland kiest lijsttrekkers Provinciale Staten en Waterschap

THOLEN - Dick van der Velde wordt de lijsttrekker voor de Provinciale Staten verkiezingen. Nathalie de Visser gaat de lijst aanvoeren voor het Waterschap, waarvoor eveneens in 2023 de verkiezingen worden gehouden. Dat hebben de leden van de Zeeuwse VVD tijdens de ledenvergadering unaniem besloten.


Sinds 2019 is Dick van der Velde gedeputeerde namens de Zeeuwse liberalen. De partij kiest zo voor een ervaren boegbeeld tijdens de verkiezingscampagne en daarna. Dit samen met zijn enorme dossierkennis en zijn groot landelijk en Zeeuws netwerk zorgen voor een stabiele factor.

“Ik ben zeer dankbaar dat de leden het vertrouwen in mij hebben uitgesproken en ben zeer gemotiveerd om me opnieuw in te zetten voor onze mooie provincie”, aldus de kersverse lijsttrekker.

Nathalie de Visser

Voor het Waterschap wordt Nathalie de Visser de lijsttrekker. Zij volgt daarmee de huidige fractievoorzitter Conny Almekinders op. Voor de getalenteerde De Visser is gekozen vanwege haar brede en diepe kennis van de waterschap dossiers. 

“Met de keuze voor deze lijsttrekkers bereiken we dat we de bestuurlijke ervaring en continuïteit kunnen waarborgen en willen we onze ambities in zowel de Provinciale Staten en het Waterschap realiseren”, aldus Anouchka van Miltenburg, de voorzitter van de VVD Zeeland.   


Kandidatenlijst

In de komende periode wordt het verkiezingsprogramma afgerond. 

Tevens wordt eind november de hele kandidatenlijst vastgesteld voor PS en WS.[n]