Afbeelding
Foto: Rabobank

Gemeente Tholen krijgt tiny forest: ‘Dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van tennisbaan’

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Gemeente Tholen krijgt een Tiny Forest. Deze wordt geschonken door Rabobank. De kern waar het minibos komt in Sint-Annaland. De exacte locatie wordt op een nader te bepalen moment bekend gemaakt. Het is de bedoeling dat het Tiny Forest in het vroege voorjaar van 2023 wordt aangeplant in samenwerking met IVN Natuureducatie, scholen en inwoners.

Tiny Forest
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het wordt een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur leren. Daarnaast zorgt een Tiny Forest voor een gezondere leefomgeving.

De natuur dichterbij
Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN werkt samen met gemeenten aan een wereld waarin contact tussen mens en natuur vanzelfsprekend is. Een Tiny Forest is bij uitstek geschikt om mens en natuur te verbinden.