Woensdag 26 oktober

Vakantie Bijbeldag

9:00 | Ned. Hervormde Kerk

In de herfstvakantie wordt er op woensdag 26 oktober een Vakantie Bijbel Dag gehouden. Tijd: 9.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. Waar: Hervormd Verenigingsgebouw, Ring 10 Oud Vossemeer. We gaan naar een mooi bijbel verhaal luisteren, samen zingen en een leuk knutselwerkje maken. We sluiten af met het eten van lekkere pannenkoeken. Je hoeft je niet aan te melden. Alle kinderen van de basisschool zijn welkom!

 

Zaterdag 29 oktober

Bolus verkoop Oranjevereniging Scherpenisse

9:00 | 

Op zaterdag 29 oktober houdt Oranjevereniging Scherpenisse de jaarlijkse bolus verkoop. We komen langs de deur in Scherpenisse in de ochtend.

 

Halloween concert OVM

19:30 | Odéon

Op zaterdag 29 oktober geven diverse onderdelen van OVM een spetterend concert in Odéon te Oud-Vossemeer. En dat alles in het teken van Halloween! Vanaf 19.30 uur spelen het BuitenSchoolsProject, de SamenSpelGroep en het OpLeidingsOrkest een gevarieerd programma van nummers, alles in Halloween thema. Wij zien u graag tijdens ons concert, maar: ”Do you dare to come?”

 

Maandag 31 oktober

Hervormingsdag

19:30 | Hervormde gemeente

Maandag 31 oktober is er een Hervormingsdienst in de Hervormde Gemeente van Tholen. Ieder is welkom en de dienst begint om 19.30 uur. Sprekers zijn ds A.D. Fokkema en ds A.S. Middelkoop.

 

Dinsdag 1 november

Recreatief- en senioren wandelen

13:30 | Partycentrum de Haestinge

Recreatief- en senioren wandelen wordt tweewekelijks gehouden. Het betreft twee afstanden; 5 en 10 kilometer. Het vertrek is op dinsdag 1 november om 13.30 uur vanuit sportcentrum Haestinge in Sint Maartensdijk.

 

Woensdag 2 november

Bijbelverhalen, feit of fictie

10:00 | Vrijzinnige Geloofgemeenschap Tholen

2 november 10.00 uur in de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen, Oudelandsestraat 11, Tholen. Spreker Drs. in de theologie Nel Roggeband. Toegang: vrije gift. Misschien heeft u ook wel eens gedacht: ‘Zou alles wat ons in de Bijbel wordt verteld berusten op waar gebeurde feiten of is alles fantasie’. In het eerste geval dringt zich maar al te vaak de vraag op: ‘Hoe zijn al die verhalen nu te rijmen met onze wetenschappelijke kennis’. Bijv. hoe kunnen mensen nu 2x 40 jaar door de woestijn trekken en overleven, of hoe kan nu Mozes met het heffen van zijn arm het water van de zee laten terugwijken; en hoe kon Jezus 40 dagen in de woestijn overleven en doden tot leven wekken. Het christelijk geloof heeft maar al te vaak gezocht naar een plausibele verklaring of het afgedaan met je moet niet denken maar geloven. Zo niet het Joodse geloof. De in 1956 overleden Rabbijn Leo Baeck schreef daarover al in 1938 een heldere verhandeling, die Nel in haar lezing met u wil delen.