Wonderfoons bij Repair Café Middelburg/foto ter illustratie
Wonderfoons bij Repair Café Middelburg/foto ter illustratie Foto: Bert Huige

PvdA en GroenLinks: ‘Breng een Repair Café naar de gemeente Tholen’

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Als het aan de PvdA en GroenLinks ligt heeft Tholen binnenkort haar eigen Repair Café. “Het succes van dit concept is in andere gemeenten inmiddels bewezen.” 

Een kapotte stofzuiger? Of een koffiezetapparaat die niets meer doet? Als het aan de PvdA en GroenLinks ligt kunnen Tholenaren deze apparatuur binnenkort naar een Repair Café brengen in de gemeente. “De gemeente Tholen heeft nog geen initiatief zoals het landelijke, bekende Repair Café”, aldus de partijen. “Dit vinden wij een gemiste kans, gezien het succes van Repair Cafés in andere gemeenten.” Daarom stellen de twee partijen vragen aan het college. 

“Onze fracties beogen pop-up Repair Café-bijeenkomsten met een vaste frequentie”, aldus PvdA en GroenLinks. “Bijvoorbeeld roulerend in de wijkcentra van alle Thoolse woonkernen.” 

De Thoolse fracties van PvdA en GroenLinks vragen zich af of het college een dergelijke Thools brede opzet dichtbij de inwoners ook positief vinden het de moeite waard vinden om dit te faciliteren? “Onze fracties constateren, in het kader van het streven naar een circulaire economie, maar ook gezien de zorgelijke huidige economische omstandigheden, dat mensen zijn geholpen met reparatie en onderling ruilen van apparaten. Het is van grootbelang dat mensen hiertoe laagdrempelig, in hun directe omgeving, in de gelegenheid worden gesteld.”