Wit geeft mat in 2 zetten
Wit geeft mat in 2 zetten Foto: Bergen op Zoomse Schaakvereniging

BSV bekert verder

BERGEN OP ZOOM - Vorige week won BSV de eerste ronde van de bekercompetitie van de Noord-Brabantse Schaakbond. In de clubcompetitie van BSV werd ronde 6 gespeeld. In de Bekercompetitie van de NBSB wordt in twee sterkteklassen gespeeld: een klasse voor teams van spelers met een maximale rating van 1700, en een klasse voor teams van spelers van alle sterktes. In deze laatste klasse trad het team van BSV op maandag 24 oktober in Breda aan tegen het team van De Baronie.


Pieter-Jan Demmers was als eerste speler van BSV klaar: hij verloor op bord 4. Vervolgens bracht Erwin Kalle de stand weer in evenwicht door een fraaie winstpartij op bord 1. Nadat Bas van de Putte op het tweede bord remise had gespeeld, werd de partij van Robert Kunst beslissend. Na een lange strijd met veel wederzijdse kansen trok Robert aan het langste eind, en kon het BSV-team met een 2½-1½ winst terug naar huis. Het BSV-bekerteam in de andere klasse was de eerste ronde vrijgeloot. Beide teams zullen spelen in de volgende ronde. Op vrijdag 28 oktober speelde BSV de zesde ronde van het clubkampioenschap, ook bekend als de Keizercompetitie. René Paardekam, Peter Kraaijeveld en Jan Haverhoek wonnen hun partij. Koploper Rob Hopman-Been kwam niet verder dan remise tegen Oliver de Hert. Ook Bas van de Putte, Kees de Looff, Martin de Smit, Adry Goris-Schouwstra, Laurens Quinten, Ton Goris, Henk van Houten en Wesley Hopmans speelden remise. Rob Hopman-Been gaat nog steeds op kop, maar zijn voorsprong is wel geslonken. Hij wordt nu op korte afstand gevolgd door René Paardekam en Oliver de Hert. 


Programma

Vrijdag 4 november spelen beide BSV-avondteams tegen elkaar, en is er een lesavond. Zaterdag 5 november spelen beide zaterdagteams in Rotterdam voor de zaterdagcompetitie. Vrijdag 11 november wordt ronde 7 van het clubkampioenschap gespeeld. 


Schaakpuzzel

In de vorige schaakpuzzel was de stand: wit: Kg1, Da4, Ta1, Td1, Lc6, Le6, Pc3, pionnen a2, b2, c4, f2, g3, h2; zwart: Kg8, Df5, Ta8, Th8, Lb7, Le4, Pf6, pionnen a7, e5, f7, g7, h7, met als opdracht dat zwart in 3 zetten mat moest geven. Dat doet zwart met 1… Dxf2, 2. Kh1 Df3+ 3. Lxf3 Lxf3 mat. In de nieuwe schaakpuzzel geeft wit mat in 2 zetten.[n]