Foto ter illustratie
Foto ter illustratie

Bezoekers bibliotheek ontvangen gratis boek ter gelegenheid van ‘Nederland Leest-’campagne

Algemeen

THOLEN - Tijdens de novembercampagne ‘Nederland Leest’, krijgen leden en bezoekers van de Bibliotheken in Zeeland het boek ‘Mevrouw, mijn moeder’ van Yvonne Keuls cadeau. Nederland Leest is een bibliotheekcampagne ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Dit jaar is het thema Oud worden, jong blijven.

“Het thema Oud worden, jong blijven is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de Bibliotheek”, aldus de organisatie. “Zo is er een grote collectie aan boeken over gezondheid, kunnen leesclubs er samenkomen en worden er workshops rondom het thema georganiseerd. Kortom: de Bibliotheek is het hart van de campagne en een ideale plek om samen te komen.”

Tijdens de campagne krijgen leden en bezoekers het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls van ons cadeau. “Dit is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging van het gezin in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een ode aan de vertelkunst – een prachtig, met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek, dat bekroond werd met de Publieksprijs 1999. Je kunt dit boek de hele maand november gratis (zolang de voorraad strekt) ophalen in alle vestigingen en Bibliobussen van de Zeeuwse Bibliotheken.”