Afbeelding
Foto: Gemeente Tholen

Locatie voormalige bibliotheek Sint-Annaland nieuwe plaats voor Tiny Forest

Door: Bregje Kop Algemeen

SINT-ANNALAND - In het voorjaar van 2023 krijgt Sint-Annaland haar eigen Tiny Forest. Op de plaats waar vroeger de bibliotheek stond verrijst volgend jaar een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan.

Wethouder Corniel van Leeuwen maakte gisteren de locatie bekend van het Tiny Forest dat binnenkort verrijst in Sint-Annaland. Om 11.00 verzamelden alle aanwezigen zich op het schoolplein van de Brede School, om vervolgens naar de locatie toe te lopen. 

Het Tiny Forest is een gift van Rabobank Zeeuwse Delta. Zij schenken vier Tiny Forests aan Zeeuwse inwoners om te vieren dat Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en Rabobank Oosterschelde eerder dit jaar zijn samengegaan. De Tiny Forests komen in gemeente Tholen, Borsele, Middelburg en Veere.

“Op de plek waar vroeger de bibliotheek stond in de Kloosterstraat in Sint-Annaland leggen we in het voorjaar van 2023 een klein bosje (Tiny Forest) aan”, aldus wethouder Corniel van Leeuwen. “Het aanplanten doen we in samenwerking met IVN Natuureducatie, scholen en inwoners. Dit doen we omdat we meer groen willen in het dorp. Dat is beter voor het klimaat. Zo werken we ook aan de opdracht van onze gemeenteraad: uiteindelijk voor iedere inwoner uit onze gemeente één boom. Het wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud: een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur leren.”

Tiny Forest
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het wordt een plek waar kinderen in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur leren en waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Een Tiny Forest zorgt daarnaast voor een gezondere leefomgeving.