Afbeelding
Foto: Jacoline de Boer

Burgemeester Sijbers over Natuurwerkdag: ‘Heel belangrijk dat een dag als deze gehouden wordt’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

THOLEN - Het is voor het eerst dat ze de Natuurwerkdag mee maakte als Burgemeester. En dan nog wel bijna in haar ‘achtertuin’. De Natuurwerkdag werd dit jaar namelijk gehouden in het natuurgebied achter het gemeentehuis.

Afgelopen vrijdag is er een hele ochtend hard gewerkt door kinderen van de De Kraal en de Eben Haëzerschool uit Tholen. Ze gingen aan de slag met zagen en messen om de wilgen te snoeien. Vervolgens maakte de leerlingen van het vrijgekomen hout takkenrillen. Gewapend met laarzen kwam de burgemeester meerdere malen een kijkje nemen. Aan het einde van de werkochtend sprak de burgemeester de kinderen toe. Met een grapje hier en daar bedankte ze de kinderen voor hun harde werk. Het was voor haar de eerste keer dat zij als burgemeester mee kon doen aan de Natuurwerkdag.

“Ik vind het heel belangrijk dat er een dag als deze gehouden wordt. Ik denk dat ze nu nog niet beseffen wat ze geleerd hebben en waar het voor is maar ik denk als we zelf terugkijken naar dingen die we in onze jeugd gedaan hebben, dat daar toch letterlijk en figuurlijk een zaadje gekiemd wordt. Ik denk dat het ook gewoon goed is voor kinderen, behalve dat ze soms te weinig bewegen, komen ze ook te weinig in de natuur. Maar ook het werken met bijvoorbeeld een zaag, dat zijn vaardigheden die voor kinderen ook goed zijn om te leren”, aldus de burgemeester.