Afbeelding
Foto: Melissa Schuurman

Mark Groefsema, Paul Gabriels, Patricia van Mourik en Lisanne Timmermans zijn wijkagent op Tholen. Zij dragen samen met een groep politieagenten zorg over een grote regio waaronder Tholen ook valt.

Mark geeft aan blij te zijn met de samenwerking tussen de collega’s op het eiland, maar ook met hun zogenoemde clusterleden. Door deze samenwerking kan iedereen zich richten op zijn of haar interesses. Daarop vult Paul aan dat ondanks de grote groep collega’s, ze niet met vier wijkagenten alles zelf kunnen op het eiland. Paul roept hierom alle inwoners van het eiland Tholen op om zelf hier een rol aan bij te dragen. In Sint Maartensdijk en Tholen zijn ze hier al goed mee bezig geeft Paul aan. In Sint Maartensdijk is er een buurtpreventiegroep die actief door de straten loopt om de buurt veilig te houden. “Als ik voor de inwoners mag spreken denk ik dat het met de veiligheid op het eiland Tholen wel goed zit denk ik. Er gebeuren niet zo heel erg veel onveilige dingen op het eiland. Als we dan echt iets moeten noemen is het inbraak maar in percentage gezien is dit ook bijna niet” legt Paul uit.

Patricia geeft nog een aantal tips om inbraak te voorkomen of te herkennen namelijk; Sluit je woning altijd goed af, zet je auto en fiets goed op slot. Zet lichten aan rondom het huis. Schaf alarmsystemen en camera’s aan. Wees alert op rare situaties in de straat, auto’s die er niet thuis horen of verdachten figuren. Patricia spreekt iedereen aan: Meld het als je wat ziet![n]