Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

K3 bezoekt Bergen op Zoom voor een bijzondere verrassing voor Julia

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BERGEN OP ZOOM - K3 heeft donderdagochtend een bezoekje aan Bergen op Zoom gebracht. In het oude stadhuis aan de Grote Markt werd de Bergse Julia Boschman door burgemeester Frank Petter in het zonnetje gezet. Ze ontving uit handen van de burgemeester een oorkonde en de onderscheiding ‘de Dikke Duim’. 

Bergen op Zoom is een beroemdheid rijker. Sinds Julia Boschman op 27 november in de grote finale van K2 zoekt K3 gekozen werd als het nieuwe K3’tje is haar leven helemaal op zijn kop gezet. Dat het nieuwste K3’tje uit Bergen op Zoom komt, maakt burgemeester Petter erg trots. Daarom nodigde hij K3 vandaag uit op het stadhuis om Julia in het zonnetje te zetten.

Cultuurstad
Met veel enthousiasme heette burgemeester Frank Petter Julia, Hanne en Marthe vandaag welkom op het stadhuis. “Julia, ik vind het super leuk dat jullie de tijd hebben gemaakt om hier langs te komen. Want je weet, deze burgemeester is een groot fan van jou!” Burgemeester Petter had niets dan lovende woorden voor het kersverse K3’tje. “Het is geweldig dat iemand uit Bergen op Zoom nu K3 is, want Bergen op Zoom is natuurlijk een cultuurstad pur sang. Dat weet jij als geen ander. En met jouw vrolijkheid breng je echt licht in deze moeilijke tijd.”

De mooie woorden, de dikke duim en de oorkonde met een persoonlijk gedicht nam Julia met een brede lach in ontvangst. “Het is echt geweldig om zo in het zonnetje gezet te worden in je eigen stad!” En ook Hanne en Marthe waren enthousiast over het leuke moment op het stadhuis. “Ik kan me niet herinneren dat ik zoiets gehad heb in mijn eigen stad toen ik K3 werd”, lacht Hanne. “Bergen op Zoom heeft echt een leuke burgemeester!” Een schattig moment was er ook nog dankzij het dochtertje van wethouder van cultuur Barry Jacobs. De kleine Charlie mocht in haar regenboogjurkje namelijk ook nog een cadeautje en zelfgemaakte tekeningen overhandigen aan de drie meiden.

Tekst gaat verder onder de foto

Drukte
Voor Julia, Hanne en Marthe was het moment op het stadhuis het einde van een enorm volle werkweek. Na vanmiddag hebben de meiden even rust en kunnen zij thuis kerst vieren. “Daar heb ik heel veel zin in. Want eigenlijk ben ik sinds de finale nog maar amper in Bergen op Zoom geweest. Ik ben nu vooral in België”, vertelt Julia. “Dan is het heel fijn om weer thuis op de bank te kunnen zitten. Ik denk ook dat ik zo eerst maar even ga slapen.” Het schema van het kersverse K3’tje is namelijk behoorlijk druk. “Gelukkig zijn het echt alleen maar leuke dingen. En ik heb ook de luxe dat ik enorm veel steun heb van Hanne en Marthe, want zij hebben super veel ervaring met dit alles. Ik krijg echt super veel energie van alle dingen die wij samen mogen doen. Maar als ik dan thuis op de bank zit, merk ik hoe vermoeiend het eigenlijk allemaal geweest is.”

Julia’s telefoon is sinds het winnen van de finale helemaal ontploft met berichtjes. “Ik heb er daarom nu twee”, lacht Julia. “Eén met mijn Belgische nummer en mijn oude telefoon. Op mijn oude telefoon heb ik zóveel berichtjes gekregen dat ik eigenlijk nog steeds niet bij ben met lezen.” En ook de telefoons van haar ouders en vriend stroomden vol met berichtjes nadat Julia de finale van K2 zoekt K3 won. “Mijn moeder wordt in de supermarkt ook nog steeds aangesproken daarover. Maar dat wordt langzaamaan wel ietsje minder nu, gelukkig. Het is voor hen ook wel gek geweest dat alle gesprekken ineens over mij gaan.” 

Met de kerstdagen heeft Julia weer even wat meer tijd om in Bergen op Zoom te zijn. “Ik ben dan gewoon lekker thuis, daar heb ik heel veel zin. Maar tegelijkertijd heb ik ook nu alweer zin aan alles wat we daarna weer gaan doen. Zo gaan we opnames maken voor The Voice Kids België, en komt er in maart natuurlijk een tour aan. Dat zijn super leuke dingen. Ik hoop dat ik dit nog heel lang mag doen!” En daar sluiten Hanne en Marthe zich helemaal bij aan. “Dat hopen wij ook!”

De rijm op de oorkonde:
Zaterdag 27 november was voor jou een spannende dag
want toen werd duidelijk of je het zou halen en de toekomst die je voor je zag
De finale van K2 zoekt K3 was zinderend en spetterend
En de uitkomst bleek niet minder knetterend
Jij kwam als allerbeste uit de bus
Werd de overduidelijke winnaar dus
de basis van jouw artiestendroom
Ligt hier in Bergen op Zoom
Bij openluchtspel Supersum schitterde je voor een internationaal publiek
en werden de mensen echt geraakt door jouw zangmuziek
Ook bij de BOV en Music Company was je een echte zangvirtuoos
Werd steeds meer duidelijk dat jij een zangcarrière verkoos
Als Fluisterpiet van de Sint
Ontpopte jij je als grote kindervrind
Dit alles ligt achter je en kijk nu maar vooruit
Nu jij je als professionele zangeres ontspruit
Wat zijn wij trots dat jij K3 mag versterken met jouw talent
Dat jij vanaf nu een beroemde dochter van Bergen op Zoom bent
Jij weet van wanten, van aanpakken en er serieus voor gaan
Je hebt heel hard gewerkt en kiest nu voor een artiestenbestaan
Julia, jouw succes straalt ook af op je geboortestad en niet een beetje maar heel ruim
Daarom van ons, speciaal voor jou, deze Dikke Duim

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding