Aanvoer van de vissen
Aanvoer van de vissen Foto: Peter Vermeer

Derde visuitzetting Bergse Hengelsport Kombinatie

BERGEN OP ZOOM - Zo net voor de kerst op 22 december heeft de BHK nog een visuitzetting gedaan op de Kreeftenputten. In 2021 waren al twee visuitzettingen en nu dus op de valreep een derde waarbij ruim 200 kg aan kruis/kroes F1 karpers zijn uitgezet op de Kreeftenputten. 


Dit water is afgelopen jaar steeds meer in trek gekomen als een geslaagde visvijver waar elke dag wel iemand te vinden is die probeert een vis te vangen en die geniet van de rust aan het water. Zeker in deze tijden van de afgelopen 2 jaar bleek dat het vissen voor vele een mooie tijdsbesteding is die nog mogelijk is met alle maatregelen die we nu allemaal ondervinden. 


Drijvende vlonders

Op dit water waar dit jaar 2 drijvende vlonders zijn aangebracht in samenwerking het bergse bedrijf Dutch Water Tech, zijn de verwachtingen hoog voor het aankomend visseizoen. Dit jaar bleek al tijdens de daar gehouden wedstrijden dat het water een redelijk visbestand heeft. Dat is een positief geluid zeker als we meenemen dat de Binnenschelde en de Kleine en de Grote Melanen drastisch achteruit zijn gegaan in het visbestand. Voor de hengelsport hebben we wel veel water in Bergen op Zoom maar de hoeveelheid vis die kan wel wat impuls gebruiken vandaar dus deze extra visuitzetting. Op 22 december was het eindelijk zo ver en konden we de vis uitzetten. Met deze derde visuitzetting van het jaar kunnen we spreken van een heel mooi jaar voor de belangenbehartiging van de Bergse hengelsport ondanks de corona perikelen.[n]