Afbeelding
Foto: GBWP

GBWP stelt lijsttrekker en verkiezingsprogramma vast: ‘Samen bereiken we meer’

Door: Remko Vermunt Algemeen

HALSTEREN - De leden van GBWP hebben het verkiezingsprogramma 2022-2026 vastgesteld en de lijsttrekker gekozen. Op voordracht van het bestuur, voorgezeten door Ad Vermeulen, is Arjan van der Weegen unaniem gekozen om de kieslijst van GBWP aan te voeren. “Arjan gaat met zijn kenmerkende bevlogenheid, ervaring, lokale wortels en enorme betrokkenheid met plezier de kar trekken voor GBWP tijdens de verkiezingscampagne.”

“Als oudste lokale partij van onze gemeente houden we er niet van dat een landelijk bestuur ons voorschrijft hoe we het beste voor de inwoners van Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat kunnen opkomen. Dit kunnen onze inwoners prima zelf vertellen, daarvoor is invloed uit Den Haag niet nodig. Onze stijl kenmerkt zich door een recht-door-zee aanpak, waarbij we op een eerlijke en rechtvaardige manier proberen de welvaart en het welzijn van onze inwoners te vergroten”, stelt GBWP in hun persbericht.

“In de visie van GBWP is politiek geen spelletje, waarbij we elkaar vliegen afvangen en in achterkamertjes bedacht wordt hoe het allemaal geregeld moet worden. Inwoners, instellingen, verenigingen en bedrijven komen op voor hun belangen en vragen ruimte van de politiek voor de oplossingen die zij bedenken. Oplossingen waar ze ook aan mee willen helpen. De politiek moet zich ten doel stellen om dit te faciliteren. Kortom: GBWP staat voor samen bouwen aan onze gemeente en gemeenschap.” Het is dan ook niet gek dat het verkiezingsprogramma de titel draagt ‘Samen bereiken we meer’.

GBWP gaat naar eigen zeggen extra aandacht geven aan leefomgeving, veiligheid (introductie van de wijkboa), samenwerking onderwijs en bedrijfsleven (de campusgedachte), wonen, samenwerking gemeente en gemeenschap en het verenigingsleven. “Het vaststellen van de hele kandidatenlijst is door het bestuur voorzien tijdens de aankomende algemene ledenvergadering. Mocht u daar belangstelling voor hebben, houdt u dan onze website en social mediakanalen in de gaten.”