Afbeelding

Wijkcommissie Noordgeest organiseert `Lichtpuntje in deze donkere dagen`

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - We hebben allemaal behoefte aan wat positieve ervaringen, wat warmte, in deze moeilijke tijd. Maar wie in Noordgeest kan een lichtpuntje extra goed gebruiken? Dat vroeg de werkgroep Sociale Samenhang van de wijkcommissie Noordgeest zich af. 

“We weten dat er in onze wijk mensen zijn die persoonlijke aandacht goed kunnen gebruiken. Maar van de instanties in de gezondheids- en welzijnszorg of de woningcorporaties kan je de namen en adressen niet krijgen: dat is privacygevoelig! Maar wie weten het in de wijk dan wel? De bewoners zelf, natuurlijk!”

Dus stonden leden van de werkgroep en een vrijwilliger op maandag 3 januari van 16.00-20.00 uur met een flyer voor de lokale supermarkt. “Kent u iemand in de wijk die een lichtpuntje goed kan gebruiken?” zo vroegen ze de voorbijgangers. Veel verraste reacties!: “Wat een goed idee”! En sommigen gaven aan dat ze er zelf wel behoefte aan hadden. Is ook goed, natuurlijk!

Op maandag 17 januari op dezelfde tijd staan de werkgroepsleden er weer, maar dan met een kleine attentie in de vorm van een waxinelichthouder verpakt met kaartje. Die krijgen bewoners mee om naar degene te brengen die het kan gebruiken. Zomaar als blijk van verbondenheid in de wijk!