Afbeelding

PvdA en VVD willen 100 nieuwe woningen in Lepelstraat: ‘Krimp en vergrijzing liggen op de loer’

Door: Remko Vermunt Algemeen

LEPELSTRAAT - In de afgelopen vijf jaar zijn er nauwelijks (betaalbare) woningen bijgebouwd in Lepelstraat. Daardoor was er geen geschikt woningaanbod voor starters en jongeren, waardoor de krimp en vergrijzing heeft toegeslagen in het dorp. Dat stellen Joey van Aken (PvdA) en Dominique Hopmans (VVD).

De twee politici willen voorkomen dat jongeren wegtrekken uit het dorp, omdat daarmee ook het voorzieningenniveau onder druk komt te staan. “Wij willen bouwen aan een beter Lepelstraat met meer betaalbare woningen. Daarbij hebben we oog voor het eigen karakter van Lepelstraat.”

De twee fracties dienen daarom op 3 februari een motie in, waarmee ze het college willen oproepen met spoed een vitaliteitsplan te maken voor Lepelstraat. Daarbij moet gekeken worden naar basisvoorzieningen, basisonderwijs en bereikbaarheid via openbaar vervoer. Als het aan de PvdA en VVD ligt komen er 100 nieuwe woningen bij in het dorp. 

“Met de motie kijken we naar zowel inbreidings- en uitbreidingslocaties in Lepelstraat, om zó alle leeftijden de kans te geven in deze prachtige dorpskern te wonen. Ons streven is om te komen tot 100 nieuwe woningen in Lepelstraat.”