Afbeelding
Foto: Luciennefotografie

Petitie voor eigen schoolgebouw De Zeeridder: ‘We komen lokalen te kort’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Ouders en verzorgers van leerlingen van Vrijeschool De Zeeridder in Bergen op Zoom zijn een petitie gestart. De ouders willen dat er een eigen schoolgebouw komt voor de relatief nieuwe school. “Vanwege de sterke groei van het aantal leerlingen, zijn er te weinig lokalen.”

Vrijeschool De Zeeridder begon heel klein met een kleutergroep in basisschool De Krabbenkooi, maar dat werd als snel te klein. In mei 2020 werd bekend dat de school zijn intrek kon nemen in Brede School Het Palet, maar ook die locatie werd al snel te klein. De gemeente Bergen op Zoom wilde daarom dat kinderopvangorganisatie LPS-KOM zou vertrekken uit het pand, maar daar stak de rechter een stokje voor.

Ondertussen bleef De Zeeridder doorgroeien en onlangs werd zelfs de honderdste leerling verwelkomd. “Vanwege de sterke groei van het aantal leerlingen, zijn er te weinig lokalen. Er was ruimte beloofd, maar door omstandigheden is de ruimte tot op heden niet beschikbaar. Dit houdt in dat we komend schooljaar wederom lokalen te kort komen.”

Volgens de ouders en verzorgende van de leerlingen stelt de gemeente geen hoge prioriteit aan het zoeken en vinden van een eigen locatie waar voldoende ruimte is voor de groei van De Zeeridder en peuteropvang De Kleine Zeeridder.  ”Voordat De Zeeridder naar de huidige locatie verhuisde, heeft de gemeente beloofd dat de school voldoende ruimte had voor groei. Nu zijn er zelfs klassen in het gym- en kooklokaal ondergebracht.”

De initiatiefnemers van de petitie verzoeken de gemeente dan ook te zorgen voor een eigen schoolgebouw met voldoende ruimte om te groeien tot een volwaardige basisschool, peuteropvang, BSO én voortgezet onderwijs. “Een natuurlijke omgeving is onmisbaar, zodat er plaats is voor onder andere een moestuin. Ook dient er meer dan voldoende ruimte te zijn voor de vieringen die een essentiële plaats innemen binnen het vrijeschoolonderwijs.”

De petitie is donderdag opgezet en heeft nu al meer dan 125 ondertekenaars. Je kan de petitie tekenen op deze website.