Installatie Gildezuster Lilianne Visch.
Installatie Gildezuster Lilianne Visch. Foto: Dick Vermaas.

Historische Naamdagviering Schuttersgilde Sint Sebastiaan

BERGEN OP ZOOM - Vanwege alle corona-beperkingen was de indrukwekkende Eucharistieviering op de Naamdag van het Gilde Sint Sebastiaan Bergen op Zoom en Borgvliet dit jaar niet op de zondag, maar op zaterdagmiddag, 22 januari.


In het bijzijn van de Overdeken van het Gilde, burgemeester Petter, vrienden van het Gilde en familieleden, waarbij we net niet over de grens van maximaal 50 aanwezigen gingen, werd het een historische dienst, geleid door de Gildeheer Paul Verbeek en met hoogstaande muzikale ondersteuning van een deze keer mini-Hortus Musicus Religiosus onder leiding van Koert Damveld.
Hoofdman Michel Romijn had de eer de toen nog aspirant-Gildezuster Lilianne Visch officieel te mogen installeren als eerste Gildezuster van het Gilde.
Daarna werden ook twee jeugdleden geïnstalleerd.
Sadeesha Visch en Florijn van der Ster kregen uit handen van de Hoofdman de bijbehorende oorkonde.


Merck toch hoe Sterck
De dienst werd zoals steeds afgesloten met het Merck toch hoe Sterck, waarna traditioneel achter in de kerk de Vaandrig van het Gilde, Stan Franken, de eed van trouw aan het kerkelijk en wereldlijk gezag vernieuwde en Arnold Buuron het vendelgebed vendelde, begeleid door de kersverse jeugdleden en tamboers Sadeesha en Florijn, met Peet van Loenhout, onze bazuinblazer.
Een mooie afsluiting van deze voor het Gilde zo belangrijke Naamdagviering.[n]