Afbeelding
Foto: Google Maps

Politieke partijen willen opheldering over eerdere sloop van Scheldeflat

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Waarom is de gemeenteraad niet op de hoogte gesteld van het feit dat de Schedeflat eerder gesloopt gaat worden? En op welke manier gaat het college de huidige huurders hulp bieden in de zoektocht naar alternatieve (woon)ruimte, mede gelet op de achtergrond van onder andere statushouders, jongeren en kwestbare inwoners?

Dat zijn een paar vragen die vier politieke partijen (PvdA, GroenLinks, SP en BSD) hebben gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Afgelopen donderdag werd door Stadlander aan de lokale media bekendgemaakt dat de Scheldeflat eerder gesloopt gaat worden dan de planning was. 

De tijdelijke bewoners van de Scheldeflat moeten uiterlijk op 1 juli 2022 vertrokken zijn en zij hebben geen recht op vervangende woonruimte en een verhuisvergoeding van Stadlander, omdat de verhuur van de appartementen tijdelijk was. WijZijnTraverse en Stadlander proberen toch passende woonruimte te zoeken, maar zijn dit niet wettelijk verplicht.

“Krijgen de huidige huurders wél voorrang bij het toewijzen van een woning binnen de nieuw te bouwen appartementsgebouwen, indien ze wensen hier te wonen? En welke rol ziet het college voor zichzelf om de statusouders, jongeren en kwetsbare inwoners uit de Scheldeflat te begeleiden naar een goede passende woning?”, willen de partijen weten.

Ook vragen zij zich af hoe het college omgaat met het probleem van sommige bewoners van de Scheldefat die noodgedwongen naar een andere gemeente moeten vertrekken. “Bewoners van de Scheldeflat hebben in Bergen op Zoom hun sociaal netwerk opgebouwd, ze werken in (de omgeving van) Bergen op Zoom en of hun kinderen gaan hier naar school.”