Afbeelding
Foto: Gijs Proost

Burgemeester bedankt hulpdiensten: ‘Dit optreden is een groot compliment waard’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter heeft middels een brief aan zowel de brandweer, als de GGD en de politie, alle hulpdiensten bedankt voor hun inzet tijdens de brand in de Lievevrouwestraat. “Dat dit incident verder zonder slachtoffers is verlopen en dat het relatief beperkt is gebleven, is een groot compliment waard”, stelt de burgemeester.

Woensdagochtend werd Bergen op Zoom opgeschrikt door de grote brand in een woning aan de Lievevrouwestraat. “De huizen staan dicht op elkaar, in de loop van de eeuwen zijn er allerlei verbindingen tussen de panden ontstaan en er wonen veel mensen op een betrekkelijk klein oppervlak. Dat brengt grote risico’s met zich mee voor uitbreiding naar de ‘belendende percelen’, maar zeker ook risico’s voor de bewoners en hulpverleners”, stelt de burgemeester in zijn brief. Bij hem kwamen dan ook direct herinneringen terug aan de brand bij de Draak en verder in het verleden de brand in de Gertrudiskerk.

“Helaas moesten twee bewoners van het pand naar het ziekenhuis. Maar, het voelt goed en veilig dat we als gemeente  kunnen vertrouwen op een deskundig en adequaat brandweerkorps dat – ook – is opgewassen tegen branden in de  historische binnenstad. Vanuit het stadskantoor hadden we goed uitzicht op de ‘piketplaats’ op Plein 13 waar de korpsen uit de omgeving zich opstelden.”

Daarnaast heeft de burgemeester ook zijn waardering uitgesproken naar de politie, de GHOR en de eigen Boa’s en anderen die zich inzetten bij dit incident en andere incidenten. “Ik wil u hartelijk danken voor uw inzet. Soms met gevaar voor eigen leven en welzijn zet u zich in voor de veiligheid van de samenleving. Namens de gemeenteraad en het college wil ik daar mijn grote waardering voor uitspreken.”