Afbeelding
Foto: STICHTING ALTERSE CARNAVAL

Stichting Alterse Carnaval zet streep door activiteiten

Door: Remko Vermunt Algemeen

HALSTEREN - Het Broojebal, Kadetjesbal, de Intocht, de Kindervastelaoved en de Braobanse Wal Optocht gaan dit jaar allemaal niet door. Dat heeft de Stichting Alterse Carnaval bekendgemaakt. De reden voor het annuleren van deze activiteiten is, net zoals bij veel andere verenigingen, de coronamaatregelen.

“Vanuit de landelijke en lokale overheid zijn de richtlijnen welke van toepassing zijn voor het organiseren van evenementen gecommuniceerd en duidelijk. Op nummer 1 staat bij de Stichting Alterse Carnaval altijd de veiligheid en gezondheid van de vrijwilligers en het publiek”, meldt de stichting. “Het bestuur van de Stichting Alterse Carnaval heeft dan ook alle geplande evenementen tegen het licht gehouden en bekeken wat wel en niet mogelijk is gezien de richtlijnen welke van toepassing zijn.”

De uitkomst is dat veel activiteiten dan ook niet doorgaan, hoewel dat besluit met pijn in het hart is genomen. “De Vastelaoved 2022 zal nog niet als vanouds zijn, maar dat hadden wij ergens ook al wel op de klompen van onze Spinool kunnen aanvoelen. Als Stichting Alterse Carnaval zullen wij proberen om de leut op een andere manier toch op Altere te brengen.”