Meer aandacht voor seksueel overschrijdend gedrag
Meer aandacht voor seksueel overschrijdend gedrag Foto: Shutterstock

WijZijn Traverse Groep ziet toename van vragen over seksueel overschrijdend gedrag

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De onthullingen rond het tv-programma The Voice of Holland maken veel los bij mensen die te maken hebben gehad met seksueel overschrijdend gedrag. “De afgelopen weken zien de medewerkers van WijZijn Traverse Groep een toename aan vragen hierover. Sommige mensen zoeken een luisterend oor, begeleiding bij de verwerking of hulp bij het doen van een aangifte”, aldus Margot Dietvorst maatschappelijk werker bij WijZijn met aandachtsgebied seksueel geweld.

“De aandacht in de media is een trigger voor mensen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik. Het roept veel nare gevoelens op. Daarbij speelt schuld en schaamte een belangrijke rol. Slachtoffers kunnen, onterecht, het gevoel hebben dat ze zelf een aandeel hebben gehad in de situatie en komen er daarom niet mee naar buiten. Ook zijn ze bang voor onbegrip en een oordeel van mensen in hun directe omgeving. Erover praten helpt bij de verwerking en het herstel.”

Persoonlijk- of online gesprek
“Met een persoonlijk- of online gesprek helpen we mensen op weg. Deze gesprekken vinden plaats op ons kantoor of in de thuissituatie. Soms is één gesprek genoeg. Soms zijn meer gesprekken nodig. We nemen de tijd om te luisteren, zonder te oordelen. Je houdt altijd zelf de regie. Praten helpt om de situatie te stoppen of om nare gebeurtenissen uit het verleden een plaats te geven.”

Meer informatie
Heb je behoefte aan meer informatie of wil je een afspraak? Stuur een mail margot.dietvorst@wijzijntraversegroep.nl of bel 0164-237056.