affiche van de Vastenavendtentoonstelling die aan de kinderactiviteiten verbonden isdie
affiche van de Vastenavendtentoonstelling die aan de kinderactiviteiten verbonden isdie Foto: galerie de Lange Neus

Kom de Vastenavend knutselen!

BERGEN  OP ZOOM - Niets is zo leutig als met een masker op Vastenavend vieren, helemaal als je het masker zelf geknutseld hebt!


In galerie ‘de Lange Neus’ is een tentoonstelling met kunstwerken waarin maskers centraal staan. Speciaal voor jou organiseert de galerie een aantal middagen waarin je zelf een kunstwerk mag maken. Dus, hou je van knutselen en heb je zin om een beetje Vastenavend te vieren? Kom naar de galerie en ga daarna gemaskerd weer naar huis.
Wat kan je komen doen:
Op 9 februari is het thema ‘Maskeer d’oew bulle’. Maak je verkleedkleren compleet met een masker-button, een masker-hanger of een klein zelfgemaakt masker van rubberfoam.
Op 16 februari gaan je aan de slag met ‘Maskeer d’oew eige’. Je maakt van een wit, papier-maché masker zelf het leutigste, kleurrijkste en mooiste masker dat je ooit gezien hebt.
Op 23 februari uiteindelijk gaat het om ‘Maskeer d’oew pertret’. Van een zelfportret op schilderdoek ga je een onherkenbaar, gemaskerde dweil maken. Zo een waar je al om moet lachen als je d’r ziet!

Kinderactiviteiten
Deze kinderactiviteiten zijn ontstaan vanuit het idee om na twee jaar beperkende maatregelen iets positiefs te doen. Samen met elkaar knutselen en Vastenavend vieren is belangrijk en waardevol. De gemeente Bergen op Zoom onderstreept dit door voor deze middagen een bijdrage beschikbaar te stellen uit de stimuleringsregeling Corona Cultuur. Daarom is het mogelijk om deelname aan de activiteiten gratis te laten zijn. De activiteiten vinden plaats op woensdagmiddag. Er zijn vier tijdstippen dat je kunt meedoen: 13:00-13:45, 14:00-14:45, 15:00-15:45 en 16:00-16:45. Er kunnen 25 kinderen per tijdstip meedoen en vol is vol. Je kunt op de bonnefooi komen kijken of er plek is, maar wil je zeker weten dat je kunt meedoen, meld je dan aan via galerie@peterfranssen.nl
Alleen toegang voor kinderen in de basisschoolleeftijd (van 5 tot 12 jaar), afzetten aan de voordeur. Deelname is op eigen risico. En je mag natuurlijk verkleed komen!
Deze middagen zijn verbonden aan de Vastenavendtentoonstelling ‘Ouw d’oew maske mar op’. Deze tentoonstelling loopt van 6 februari tot en met 6 maart en is te bezoeken in Galerie ‘de Lange Neus’, Sint Annastraat 10 te Bergen op Zoom.[n]