Alterse Carnavalskrant en
actie A-cat. bouwclubs

HALSTEREN – In de eerste week van februari zal de Alterse Carnavalskrant weer huis-aan-huis bezorgd worden. Ook dit jaar zullen de vrijwilligers van de Stichting Alterse Carnaval niet middels de vertrouwde huis-aan-huis collecte een inzameling houden ten behoeve van de Alterse Carnavalsviering.


In plaats daarvan wordt de krant wederom vrij anoniem bezorgd, zal er geen geluidswagen met carnavalsmuziek door de wijken rijden en blijven de collectebussen leeg. De huis-aan-huis collecte is voor de continuïteit van het Alterse Carnavalsfeest een zeer belangrijke pijler die door de nog immer voortdurende pandemie nu weer weggevallen is.


Actie: steun bouwclubs
Een andere pijler onder de Alterse Vastelaoved is nog veel belangrijker. Dat zijn de bouwclubs. "Het tijdens de Braobanse Wal Optocht door de straten laten trekken van hun "gerijkes” is als het bloed dat door onze aderen stroomt en hun jaarlijkse inspanningen doen steevast onze harten sneller kloppen. Wij houden samen van de Alterse Vastelaoved en de Braobanse Wal Optocht is daarin het hoogtepunt van de festiviteiten. De Stichting Alterse Carnaval is er alles aan gelegen om dat te laten voortbestaan.” Daarom roept de Stichting Alterse Carnaval eenieder op: steun de bouwclubs in de A-categorie, en maak het collectegeld over en alle opbrengsten zullen evenredig verdeeld worden over deze bouwclubs. Een investering in de bouwclubs is tenslotte een investering in de Alterse en regionale Carnaval. Donere: zie pagina 13 van de Alterse Carnavalskrant. De Stichting Alterse Carnaval dankt de inwoners van Halsteren bij voorbaat voor hun bijdrage.[n]