Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Roparun komt tijdens Pinksterweekend door Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Bergse deelnemers aan de Roparun krijgen dit jaar weer de kans om door Bergen op Zoom te trekken met de stoet. De Roparun blijft dit jaar in eigen land, maar er zijn twee routes uitgezet: Eén in noordelijke richting en één richting het zuiden. Die laatste doet ook de gemeente Bergen op Zoom aan.

Dit jaar keert de Roparun weer traditiegetrouw terug in het pinksterweekend. Ruim tweehonderd teams maken zich op voor een editie door Nederland. Op zaterdag 4 juni vertrekken zij vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe om, in estafettevorm, ruim vijfhonderd kilometer af te leggen en op maandag 6 juni te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. 

Bij route Zuid komen de teams via Roosendaal, door Wouwse Plantage en vervolgens gaat de route voor een groot deel verder door bestaande doorkomstlocaties. Zo trekt de route door Ossendrecht, Hoogerheide én door Bergen op Zoom. De teams komen vanuit de Antwerpsestraatweg en gaan via de Markiezaatsweg richting de Boulevard. Vervolgens pakken ze de Randweg West, Burgerhout en gaan ze via de Halsterseweg richting Halsteren en Lepelstraat.

Dat de Roparun nu ook door Bergen op Zoom en Halsteren komt is een extra opsteker voor de teams uit de gemeente die daardoor erg dicht bij het thuisfront zijn. Zo kunnen zij nog snel familie en vrienden zien voor ze verder gaan naar de finish op de Coolsingel in Rotterdam. 

Een nieuwe startlocatie
Onder normale omstandigheden kent de Roparun startplaatsen in Frankrijk en Duitsland. Door de huidige situatie rondom de coronapandemie besloot de Roparun eerder om de komende editie binnen de eigen landsgrenzen te organiseren. Met de estafettetocht halen de teams geld op dat via Stichting Roparun wordt ingezet voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker.