De man werd in Bergen op Zoom aangehouden.
De man werd in Bergen op Zoom aangehouden. Foto: Venema Media

Internationaal gezochte crimineel (56) aangehouden tijdens joggen in Bergen op Zoom

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - Een man uit Schotland werd is vrijdagmiddag in Bergen op Zoom aangehouden terwijl hij aan het joggen was. De man die internationaal gezocht wordt in verband gebracht met een inbeslagname van ongeveer een ton cocaïne en zeker 28 miljoen ‘Etizolam’ pillen.

De politie heeft vrijdagmiddag een 56-jarige man tijdens het joggen in Bergen op Zoom aangehouden. De man uit Schotland werd internationaal gezocht door de National Crime Agency en de Schotse politie in verband met een inbeslagname van ongeveer een ton cocaïne en zeker 28 miljoen ‘Etizolam’ pillen. Daarnaast werd hij ook nog gezocht voor de betrokkenheid bij twee gevallen van brandstichting. Ook werd er nog een andere verdachte gearresteerd, maar over zijn identiteit is niets bekend gemaakt. 

“Een groot succes en mooi resultaat van nauwe samenwerking”, aldus de National Crime Agency, de Schotse politie, de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie. Dankzij de samenwerking was het mogelijk om de voortvluchtige man te lokaliseren en te arresteren. Hij en de andere man zullen worden uitgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk.