Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bergse VVD-fractie wil starterslening uitbreiden: ‘Omhoog met die maximale koopsom’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Starters die in Bergen op Zoom een woning willen kopen, kunnen gebruikmaken van de Starterslening. De maximale koopsom van een woning is daarbij vastgesteld op 200.000 euro, maar dat is volgens de VVD-fractie met de stijgende huizenprijzen veel te weinig. 

“Het is het onderwerp van gesprek onder Bergse jongeren. Want je eerste huis kopen in deze tijd is niet makkelijk”, stelt Dominique Hopmans namens de VVD-fractie. “Alle beetjes helpen. Zeker als je uit een wat minder vermogend gezin komt. De starterslening kan nét het duwtje in de rug geven om met een starterssalaris tóch je eerste woning te kunnen kopen.”

De starterslening helpt je bij het betalen van je woning. Je sluit tijdelijk een lening af voor een deel van de aankoopsom. De lening hoef je pas na een paar jaar af te lossen, waardoor de eerste jaren je hypotheek wat lager ligt. Handig dus, als je al wel een vaste baan hebt, maar nog niet zoveel geld verdient. 

Maar, de Bergse starterslening voldoet niet meer, stelt de VVD. “Er staan namelijk slechts twee woningen te koop in de prijsklasse tot 200.000 euro. Daarmaa is de starterslening verworden tot een betekenisloos instrument, een tandeloze tijger.”

De VVD wil dat de maximale koopsom wordt opgehoogd naar 250.000 euro. Daarnaast wil men weten hoeveel mensen er op dit moment op de wachtlijst van de starterslening staan. “Wat is de gemiddelde wachttijd van aanmelding tot verstrekking?”