Vastenavend leutkunst in de etalage St. Josephstraat 31.
Vastenavend leutkunst in de etalage St. Josephstraat 31. Foto: Hendrik Boot

Hendrik en Willem vangen de Vastenavend in kunst

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Vastenavend verbeeld in kunst. Wie er krijgt er bij het zien van de schilderijen van Hendrik Boot en de kleurrijke sculpturen van Willem Hoedelmans nou geen zin om lekker te gaan dweile. Oew bulle uit de kast en gaan.

Vastenavend lijdt onder corona. We mogen, we mogen niet. Of toch een beetje. Wie naar de schilderijen van Hendrik Boot kijkt ziet de Vastenavend zoals de Krabbe en Krabbekes die koesteren. Een vol Beursplein, een uitpuilend café. Zoals het leutfeest moet zijn. Maar dit jaar zit dat er nog niet in. Wie toch dat oergevoel van de Vastenavend wil vasthouden is bij Hendrik en Willem aan het goede adres. Vastenavend is hun inspiratie.

Omdat zelfs exposeren een lastig verhaal in deze bijzondere tijden hebben de twee kunstenaars hun toevlucht genomen tot twee etalages in de Bergse binnenstad. Om hun vastenavendcreaties toch te kunnen tonen.

Wie echt zin wil krijgen om er eens lekker op uit te gaan moet maar eens een kijkje nemen in de St. Josephstraat en de Fortuinstraat. In twee leegstaande panden, een voormalig pannenkoekenhuis en een voormalige babywinkel, brengen Hendrik en Willem het hoofd van de ware Vastenavendliefhebber op hol. Mogelijk gemaakt mede door de inzet van Kunstforum, de organisatie die ernaar streeft lege etalages te verrijken met kunst. 

Wie nog meer wil zien kan ook nog een kijkje nemen op www.leutkiek.nl en op www.kunstforum.nu Daar is ook te vinden hoe je in contact kunt komen. Want misschien zie je wel iets dat jou raakt en wil je zelf de Vastenavend in huis halen. Want daar doen Hendrik en Willem het voor!