Werk van José v.d. Winkel, Willem Hoedelmans en Hendrik Boot
Werk van José v.d. Winkel, Willem Hoedelmans en Hendrik Boot Foto: W.hogewoning

Vastenavend bij Kunstforum: ‘Een feest van en voor iedereen’

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Ondanks de beperkingen zijn er onder de vlag van Kunstforum ook dit jaar weer verschillende etalages met vastenavendkunst in de stad te bewonderen. Onder het motto: ‘Vastenavend, een feest van en voor iedereen!’ 

Hendrik Boot en Willem Hoedelmans, beide woonachtig in Bergen op Zoom en beide besmet met het Vastenavend virus hebben al vaker samen geëxposeerd. Dit keer hebben ze samen de etalages in Fortuinstraat 1 en St. Josephstraat 31 v/h De Boomhut met hun vastenavend schilderijen en kleurrijke objecten ingericht. Helaas mogen we het pand op het Gouvernementsplein niet meer gebruiken. Een groot probleem, want daar wilden de cursisten van Atelier 13 (Mart Franken) hun speciaal gemaakte Vastenavend schilderijen exposeren. 

Gelukkig hebben we voor hen een alternatief gevonden. We mogen de etalages van ‘Kaders en Kunst’ en Ma Vie outlet in de Kortemeestraat gebruiken. De eigenaresses hebben heel positief en enthousiast gereageerd en hebben een leutige etalage in gericht. De kunstenaars zijn: Jose v.d. Winkel, Els Gladdines, Mariëlla Declercq, Carina Slokkers, Marleen Hopma, Jennifer Kraayvanger, Marlou Mercx, Josien Franken, Kees Franken. Dit alles heeft geresulteerd in vier geweldig leutige etalages met Vastenavendkunst. Zeker de moeite waard om een keer langs te dweilen.