Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Tiny houses in Bergen op Zoom: ‘We moeten niet alleen kijken naar maximale grondopbrengsten’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Nog voor de zomervakantie is in Bergen op Zoom het eerste Tiny House project gerealiseerd. De gemeente Bergen op Zoom en projectontwikkelaar Timek hebben daarvoor afgelopen week het koopcontract ondertekend. In totaal komen er elf woningen aan de Sportlaan.

Het project is in beginsel een initiatief van Lily May Tijmes en Richard Vermaas van Vereniging het Krabbenhofje. Zij gingen in eerste instantie zelf aan de slag met het realiseren van Tiny Houses in de gemeente Bergen op Zoom, maar zij liepen al snel tegen de nodige regelgeving aan. “Daarnaast waren er veel starters bij betrokken en dan is zo’n project toch een grote investering waar veel risico aan zit.” Daarom werd gezocht naar een investeerder die het plan wilde oppakken. Dat werd Timek uit Tholen. “Zij waren de enigen die het aandurfden.”

Wethouder Barry Jacobs is blij met het project. “Je merkt dat er op dit moment enorm veel vraag is naar dit soort woningen.” Dat blijkt ook wel uit de aanmeldingen. Zonder reclame te maken, kwamen er al 400 aanmeldingen binnen voor de elf woningen. “We zijn blij dat we als gemeente hieraan mee kunnen werken en ik zie mogelijkheden voor andere locaties in de gemeente. Er is bijvoorbeeld vraag naar woningen in Lepelstraat, daar zou zo’n project niet misstaan. We moeten niet alleen kijken naar maximale grondopbrengsten, maar ook naar waar vraag naar is.”