Afbeelding
Foto: Debby Hekkens

Tiny houses in Bergen op Zoom: ‘Wij vinden het leuk om dingen te doen, die anderen niet doen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Projectontwikkelaar Timek uit Tholen is één van de weinigen die het aandurfde om aan de slag te gaan met het Krabbenhofje. “Wij vinden het leuk om dingen te doen, die anderen niet doen”, lacht Vincent van der Male.

“We zijn een klein bedrijf, waardoor we wat makkelijker dit soort projecten op kunnen pakken”, vult Paul Timmermans aan. “Er is op dit moment een enorme vraag naar dit soort Tiny Houses en je merkt dat veel mensen geïnteresseerd zijn in dit project. We krijgen nu al belletjes uit het hele land.”

En dat terwijl de eerste woningen nog geplaatst moeten worden. “Op dit moment worden de elf woningen gemaakt in een fabriek bij Venlo in de buurt”, legt Van der Male uit. “De eerste zes woningen worden eind juni geplaatst en de andere vijf woningen worden eind juli geplaatst. Voor de zomervakantie moet iedereen dus in principe de sleutel hebben gekregen.” Daarna moet nog wel de omgeving aangepakt worden, zoals de juiste bestrating, verlichting, straatnaambordjes en dat soort zaken. “Maar dan kunnen ze er alvast aan de slag.”

De woningen worden redelijk casco opgeleverd. “Er zit in principe alleen een badkamer in.” De mensen moeten zelf een keuken plaatsen, maar ook hun eigen vloer leggen. De muren zijn wel behangklaar. “Alle woningen zijn uitgerust met zonnepanelen en duurzame installaties. De woning is helemaal elektrisch en voldoet aan alle normen. Het is echt een volwaardige woning.”