Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Eén van de toekomstige bewoners is Richard Vermaas uit Bergen op Zoom. Hij is al langere tijd betrokken bij het Krabbenhofje. "Ik heb er mede voor gezorgd dat het plan is doorgezet, want ik geloof hier echt in", vertelt hij.


Hij was al vroeg betrokken bij het plan. "Ik zag er wel toekomst in. Ik ben er eens over na gaan denken en ben in gesprek gegaan met de gemeente. De locatie was al bekend, maar het aantal woningen nog niet." Richard maakte thuis zelf een maquette. "Ik heb er even aan gedacht om het zelf te gaan doen, maar je loopt tegen zoveel wet- en regelgeving aan. Dan moest ik voor ieder dingetje naar de gemeente, daar zat ik niet op te wachten." Toch bleef hij betrokken bij de plannen. "Ik houd van de eenvoud van het plan. Meer leven met minder. Dat is toch een beetje het ideaal plaatje." 

Richard gaat er straks wonen met gelijkgestemden. Toch lopen de leeftijden enorm uiteen. "Er zitten starters tussen die met deze woningmarkt niet anders kunnen kopen, maar ook 70+'ers die juist op zoek zijn naar een grondgebonden woningen", vertelt makelaar Noa Baron. "Er zitten mensen tussen die nu in een groot huis wonen, maar dat kan je niet meer onderhouden als je 70+ bent", vult Richard haar aan. "Door kleiner te gaan wonen, houd je tevens geld over voor bijvoorbeeld je pensioen."

Hoewel ieder straks zijn eigen stekje heeft, is het wel de bedoeling dat er een soort groepsgevoel gaat ontstaan. "Jong zorgt straks voor oud, maar oud zorgt ook voor jong. We moeten het wel met z'n allen doen."