Wit wint in 2 zetten.
Wit wint in 2 zetten. Foto: René Punt

BSV jeugdschakers hebben talent

BERGEN OP ZOOM - Vanwege de Corona perikelen vordert de competitie maar moeizaam. Wel vinden meer jeugdige schakers de weg naar de training- en speellocatie van de BSV-jeugd, namelijk het Juvenaat, Pater Dehonlaan. Op dit moment hebben de BSV-schaaktrainers leerlingen op alle niveaus. Namelijk de stappen 1 tot en met 6. En er moet gezegd worden dat er in Bergen op Zoom weer veel jeugdige talenten zijn.


In de koningsgroep heeft Tano van Schilt 2 uit 2 en is daarmee uiteraard leider. Tristan Huibregtse heeft ook 2 punten maar uit 3 partijen. De grote concurrenten van Tano, Casper Room en Dion Winterberg hebben door de Corona en de schoolverplichtingen echter beide nog geen partij gespeeld. We kunnen dus nog geen voorspelling doen wie in de periode de winst gaat grijpen. In de Torengroep zijn nog 3 spelers met de volle buit. Maar Tom Keijzer heeft 2 uit 2 terwijl Jules van Raaij en Martin Schoones 1 uit 1 hebben. Het zal dus pas duidelijk worden wie de poule gaat winnen als de spelers hun onderlinge partijen gaan spelen. De pionnengroep bestaat uit 8 spelers. Teun van Herel en Tim Pierik hebben beiden 2 winstpartijen uit 2 partijen. Beide heren hebben dus een goede uitgangspositie voor een hoge positie in deze groep. In het KO-toernooi zijn er ten opzichte van onze vorige berichten geen partijen meer gespeeld. Zodra dat het geval is, laten we het uiteraard aan u weten.
Probleem vorige week: Wit: Kg6, Tf6 en Zwart K77. De vraag was hoe wint wit in 2 zetten. Welnu als volgt: 1. Tf6 Kh8 2. Tf8# Uiteraard had wit ook de toren op de andere velden van de f-lijn kunnen zetten. Nieuwe probleem is ook weer een eindspelpositie. Met wit een koning en een toren en zwart alleen de koning. Hoe wint wit in twee zetten?[n]