Martien Franken overhandigt symbolisch de opgehaalde DE Punten aan de bestuurder van de Voedselbank Ton Ringersma.
Martien Franken overhandigt symbolisch de opgehaalde DE Punten aan de bestuurder van de Voedselbank Ton Ringersma. Foto: Lionsclub Bergen op Zoom

Recordaantal aantal pakken koffie voor Voedselbank

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Al 10 jaar worden in Nederland door lokale Lionsclubs Douwe Egbertspunten ingezameld die worden omgezet in koffie voor klanten van de lokale voedselbanken. Vorig jaar werden maar liefst 4.500 pakken koffie overhandigd aan Voedselbank Goed Ontmoet, een waar record! Dit jaar wordt dat record op positieve wijze verpulverd.

“Na tientallen uren tellen zijn we er uit!” vertelt coördinator Martien Franken van de actie met een twinkeling in zijn ogen.
“De afgelopen twee maanden zijn er in totaal 2.782.014 DE punten verzameld in de regio en deze punten vertegenwoordigen straks ruim 5.500 pakken koffie voor Voedselbank Goed Ontmoet.
Dat is ruim 1.000 pakken meer dan vorig jaar en dat was al een topjaar!”

De pakken koffie komen terecht bij de cliënten van Voedselbank Goed Ontmoet, actief in de gemeenten Tholen, Steenbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Roosendaal en Halderberge. In diezelfde gemeenten stonden gedurende de afgelopen maanden in vrijwel alle supermarkten, speciale inzamelingsboxen waarin de punten konden worden ingeleverd.

Landelijke actie iets opgerekt

“Vanwege de Corona maatregelen werd de landelijke actie iets opgerekt waardoor het definitieve aantal punten niet half januari, maar pas op 1 februari bij het centrale inzamelingspunt hoefden te worden ingeleverd”, aldus Franken.
“Voor het landelijke resultaat moeten we dus nog even wachten!”

Bedankt!

Namens alle vrijwilligers wil Franken zijn dank uitspreken aan niet alleen degenen die ruimte beschikbaar hebben gesteld voor de inzamelboxen, maar aan iedereen die de moeite heeft genomen om de punten in te leveren.
“Dit geweldige resultaat konden we alleen bereiken doordat er in West-Brabant en Tholen heel veel mensen zijn geweest die de DE punten hebben opgezocht, bewaard en in de inzameldozen hebben gedaan.
Bedankt en op naar volgend jaar!”

Inleveren kan nog

Wanneer u door het jaar heen uw DE punten wilt inleveren voor het goede doel dan kan dat bij onder andere de Voedselbank aan de Abraham de Haanstraat in Bergen op Zoom. Maar kan ook bij andere uitgiftepunten van de voedselbank in de regio.