Afbeelding
Foto: Venema Media

Storm Eunice: Grote boom valt net niet op woning in Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Een grote boom aan de Antwerpsestraatweg is omgewaaid en heeft op een haar na een woning gemist. 

De gemeente is inmiddels begonnen met het kleinzagen van de boom. Voorlopig zal de Antwerpsestraatweg afgesloten blijven. Doordat de boom deels op een tweede kleinere boom viel raakte hij de woning gelukkig net niet. 

Inmiddels heeft de brandweer in Bergen op Zoom al tientallen meldingen gehad. Zo is ook het dak van de brandweerkazerne aan de Havendijk door de harde wind losgekomen. Ook van de naastgelegen bouwplaats waaiden onderdelen weg. De brandweer heeft samen met de politie de omgeving van de kazerne afgezet. 

Ook de Gagelboslaan is een tijdje gestremd geweest nadat een boom in tweeën brak en over de volledige rijbaan terecht kwam. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en aan de kant gelegd. Niemand raakte gewond. Agenten regelden tijdelijk het verkeer op de Gagelboslaan.

Eerder waaide het dak van een winkelpand aan de Buitenvest al los. Door de brandweer werd de omgeving afgezet vanwege het gevaar op vallende delen. Samen met de eigenaar van het pand heeft de brandweer een noodreparatie uitgevoerd.

Vanwege storm Eunice heeft het KNMI code rood, een weeralarm, afgekondigd. Rijkswaterstaat roept op om niet de weg op te gaan als dit niet noodzakelijk is.