Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Bergenaren klaar voor Vastenavend: ‘Tijgerbontjassen worden goed verkocht’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De echte Krabben laat zich dit jaar echt niet meer terughouden. De afgelopen weken werd al al flink feestgevierd op en rondom de Grote Markt in Bergen op Zoom en dat heeft ook Peter van Hooijdonk van de Bergse Dumphal gemerkt.

“We merken dat de Bergenaren er weer massaal op uit trekken. Daar worden wij heel gelukkig van, na een jaar bijna geen mensen gezien te hebben.” Vorig jaar was de Dumphal immers dicht tijdens de vastenavend vanwege de lockdown die toen van kracht was. “Natuurlijk hebben we ons assortiment ook online staan, maar de vastenavend moet je ruiken, voelen en meemaken. Dat gaat niet vanachter een schermpje.”

Peter is dan ook blij dat mensen zijn zaak nog steeds weten te vinden. “We zien nu weer een beetje de verdeling zoals vroeger. Overdag komen moeders met kinderen om een pakje te kopen. Na 15.30 uur komt de jeugd en vanaf 16.30 uur komen de papa’s. Er zijn toch veel mensen die erachter komen dat hun kleding na twee jaar niet meer past.” De oudere garde keek vooralsnog vooral de kat uit de boom, maar nu de maatregelen versoepeld zijn verwacht Peter dat ook zij weer meer langs gaan komen.

De mensen komen onder andere voor Peter’s tijgerbontjassen, maar ook dweiltjes, confetti en heuptasjes verkopen dit jaar weer goed. “Het wordt een goede omzet. Het zal niet als vanouds zijn, maar normaal hebben we veel meer weken om te verkopen. De mensen hebben toch afgewacht tot de persconferentie van afgelopen dinsdag.”