Wit aan zet geeft mat in 2 zetten
Wit aan zet geeft mat in 2 zetten Foto: René Punt

Kampioenschap Jeugdschaken BSV nog onduidelijk

BERGEN OP ZOOM - Twee talentrijke jonge spelers, t.w. Jules van Raaij en Thom Iriks hebben in korte tijd het Stap 3 examen met goed gevolg afgelegd. Beide spelers gaan nu naar de Stap 4 opleiding. Ook zijn deze spelers inmiddels actief bij de senioren en ook best succesvol. Zo wonnen beiden in de laatste ronde bij de seniorencompetitie hun partij. 


Vanwege de Corona is de stand in alle groepen van het kampioenschap van BSV nog onduidelijk. We zullen u een zo goed mogelijk beeld schetsen. 


Kampioenschap van BSV 

In de Koningsgroep won Tano van Schilt zijn 3e partij en is daarmee dan ook favoriet voor de 2e periode. Zeker ook omdat de winnaar van de 1e periode Casper Room verrassend verloor van William van Heerbeek. Tano van Schilt leidt dan ook de koningsgroep met Tristan Huibregtse als tweede met 2 uit 3. Opgemerkt moet worden dat de titelhouder Dion Winterberg in de 2e periode nog niet in actie is gekomen. 

In de Torengroep heeft Tom Keijzer zijn eerste 3 partijen gewonnen. Echter zijn grote tegenstrever in deze groep Jules van Raaij heeft ook nog 100 %, maar heeft pas één partij gespeeld. Myleen Kaur won als gepromoveerde haar eerste partij. 

In de pionnengroep won Teun van Herel zijn 3e partij op rij en is daarmee de topfavoriet in deze groep. Hij wordt gevolgd door Tim Pierik die twee overwinningen telt uit 2 partijen. In alle groepen is nog veel mogelijk. We houden u op de hoogte. 


Andere BSV jeugdcompetities 

BSV In de overige competities is niets meer te vermelden. Er werden uitsluitend partijen in de kampioenschap groepen gehouden. 


Schaakproblemen 

In het vorige nummer was er de volgende stelling. Wit: Kf6, Ta7 en zwart: Kh6. De vraag was hoe wint wit in twee zetten. Het betreft hier, net als het vorige probleem, om een tempozet. Wit speelt 1. Kf5 en zwart heeft maar één zet: 1. ……… Kh5 en nu 2. Th7# Het nieuwe probleem, zie diagram, is ook weer een eindspel en lijkt een beetje op de twee vorige problemen. Ook nu is de opgave: Wit zet en geeft mat in twee zetten.[n]