Buurtbemiddeling Bergen op Zoom
Buurtbemiddeling Bergen op Zoom Foto: Shutterstock

Buurtbemiddeling Bergen op Zoom zoekt bemiddelaars

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Voor veel inwoners is het vanzelfsprekend dat zij zich veilig en prettig voelen in hun eigen straat of buurt. Toch is dit niet altijd het geval. Soms ontstaan er ergernissen of meningsverschillen.

Buurtbemiddeling Bergen op Zoom, onderdeel van WijZijn Traverse Groep, ondersteunt inwoners die problemen ervaren met hun buren waar ze zelf niet uitkomen. De organisatie is op zoek naar bemiddelaars die hier, op vrijwillige basis, een bijdrage aan willen leveren.

Buurtbemiddeling wordt ingeschakeld bij allerlei soorten problemen tussen buren. Van geluidsoverlast tot pesterijen en lastig vallen. Matthijs van der Mey is coördinator van de Buurtbemiddeling in Bergen op Zoom. “Dit werk geeft mij heel veel voldoening. Door onze inzet zie ik dat inwoners weer in gesprek gaan met elkaar en meer begrip krijgen voor de situatie van de ander. Als onpartijdige tussenpersoon helpen we mensen om samen na te denken over mogelijke oplossingen die voor beide partijen acceptabel zijn. Bij driekwart van alle bemiddelingen komen we uiteindelijk tot een langdurige oplossing. Dat is een mooi resultaat en laat zien dat deze aanpak werkt.”

Buurtbemiddeling Bergen op Zoom is op zoek naar nieuwe bemiddelaars die in gesprek willen gaan met inwoners. De bemiddeling bestaat uit een intake- en een bemiddelingsgesprek. De gesprekken worden gevoerd door twee buurtbemiddelaars. Een training gespreksvoering en conflicthantering maakt onderdeel uit van het werk.

Interesse? Neem dan contact op met de coördinator van Buurtbemiddeling Bergen op Zoom, Matthijs van der Mey, tel. 06-40813756, buurtbemiddelingboz@wijzijntraversegroep.nl.