Mountainbiketocht.
Mountainbiketocht. Foto: iStock

Schrijf je in voor de mountainbiketocht op 6 maart

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Deelnemen aan de mountainbiketocht op zondagmorgen 6 maart? Ga naar de facebookpagina van 14 in ’t uur en schrijf je vooraf in via de link. Het parcours is zeer uitdagend en je kan kiezen uit een route van 35 of 45 kilometer. 

Mountainbiken is uitdagend en afwisselend.  Een sportieve prestatie neerzetten is ook Roparunteam 14 in ’t uur niet vreemd. Reden voor het team om op 6 maart de mountainbiketocht te organiseren. Lisanne Thier en Guido Elzakkers maken deel uit van de kerngroep die de tocht organiseert. Samen met de andere vrijwilligers hebben zij heel wat uurtjes in de tocht gestoken. “We hebben er enorm veel zin in om de deelnemers weer een mooie tocht te bezorgen. Het is altijd heel leuk om alle mountainbikers te zien genieten van een mooi parcours en om de enthousiaste verhalen te horen. Dat hebben we erg gemist. Want er is niets leukers dan als sportieve sporters iets voor andere sporters te organiseren. We hebben de tocht zodanig georganiseerd dat er rekening gehouden wordt met de Coronamaatregelen”, legt Lisanne uit.

“De tocht gaat voor 80% door het bos”, vertelt Guido. “We hebben er spannende elementen in gedaan. De tocht is daardoor heel uitdagend. Zelfs voor de meest geoefende mountainbiker”. Tijdens en na de tocht is er aandacht voor het goede doel, namelijk de zorg voor kankerpatiënten.

We houden van sportieve uitdagingen en willen dat ook in de tocht terug laten komen. We proberen het parcours zo spannend en verrassend mogelijk te maken. De tocht is uitgezet door mountainbikeliefhebbers van het team en met medewerking van de Trapke Op Trappers. “De samenwerking tussen de fietsvrienden en team 14 in ’t uur bevalt bij beide partijen zeer goed”, verklaart Lisanne de samenwerking.

Positieve reacties
“Voorgaande jaren waren er veel positieve reacties na afloop van de tocht en hopelijk is dat dit jaar ook zo, want dan hebben we het met deze nieuwe aanpak goed gedaan”, lacht Lisanne.  ‘Ook dit jaar zorgen we dat de MTB tocht weer afwisselend is en ook dat de verzorging tijdens de tocht heel goed is. Fietsers komen bij ons niets te kort”, vult Guido aan.

Uniek
De toertocht op 6 maart is een tocht die mountainbikers niet mogen missen. “Bij het uitzetten van het parcours is ook rekening gehouden met verschil in niveaus. De kortste route, die van 35 km, is meer geschikt voor de minder getrainde mountainbiker.
De tocht van 45 km is een afstand waarbij zelfs een getrainde fietser flink zijn tanden in kan zetten. Deze rit gaat over veel heuvelachtig terrein en veel singeltracks”, beschrijven de organisatoren het parcours. Zelf zijn zij uiterst tevreden over het parcours. Voor vele mountainbikers een verrassende tocht, waarbij men nieuwe gebieden kan ontdekken.

Vooraf inschrijven voor de tocht is nodig. Dat kan via de facebookpagina van 14 in ‘t uur. De volledige opbrengst van de inschrijving gaat naar het goede doel, namelijk de zorg voor kankerpatiënten. Bij inschrijving krijg je een Roparunlot met mooie prijzen en versnaperingen onderweg.