Doktersassistente huisarts Dingelstad ontvangt goodiebag.
Doktersassistente huisarts Dingelstad ontvangt goodiebag. Foto: WijZijn Traverse Groep

Waardering voor doktersassistenten in Bergen op Zoom

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Op de Dag van de Doktersassistent, donderdag 3 maart, ontvingen doktersassistenten in de gemeente Bergen op Zoom een attentie van Mantelzorg Bergen op Zoom. De attenties werden persoonlijk bezorgd bij verschillende huisartsenpraktijken door vrijwilligers.

Doktersassistenten zijn het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Door de toenemende zorgvraag wordt er steeds meer van hen verwacht en daarmee is hun rol steeds belangrijker. Zo zijn zij er niet alleen voor patiënten, maar ook voor mantelzorgers. “We zien dat mantelzorgers lang niet altijd op zoek gaan naar hulp of ondersteuning. Het zijn vaak anderen die hen wijzen op deze mogelijkheid. Doktersassistenten hebben hierin een belangrijke signalerende rol. Als ze zien dat de mantelzorg veel energie kost of lastig te organiseren is, verwijzen ze door naar mantelzorgondersteuning. We zijn er om mantelzorgers te ondersteunen. Dit doen we door het gesprek aan te gaan, te luisteren, praktische informatie te geven en mogelijkheden aan te dragen”, aldus Katja Kley, projectleider bij Mantelzorg Bergen op Zoom, onderdeel van WijZijn Traverse Groep. 

Doktersassistenten zijn heel belangrijk voor de zorg van patiënten en hun naasten. Mantelzorg Bergen op Zoom heeft hen daarom op 3 maart in het zonnetje gezet. Vrijwilligers bezorgden op deze dag, bij verschillende huisartsenpraktijken in Bergen op Zoom, een goodiebag. In deze goodiebag zat, naast een aardigheidje voor de assistenten zelf, praktische informatie rondom mantelzorgondersteuning en informatie met betrekking tot Mantelzorg Bergen op Zoom. De plek waar mantelzorgers terecht kunnen voor informatie, advies, ondersteuning en een luisterend oor. Meer informatie: Katja Kley, tel. 06-41225858 of info@mantelzorgboz.nl.