Afbeelding
Foto: Jan Willem van Bodegom

Bravis ziekenhuis stuurt medische hulpgoederen naar Oekraïne

Door: Ruud Smolders Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De afgelopen week heeft het Bravis ziekenhuis twee zendingen met medische hulpgoederen naar Oekraïne gestuurd.

De afgelopen week heeft het Bravis ziekenhuis twee zendingen met medische hulpgoederen naar Oekraïne gestuurd. Maandagavond vertrokken zes pallets met medische overalls, handdesinfectie, OK-materialen en wegwerp-OK-kleding. Vrijdagmiddag gingen beademingsapparatuur, een defibrillator, een gipszaag en twee infuusverwarmers op transport naar een militair hospitaal in Lviv. 

Aanleiding

Aanleiding voor het tweede transport is het verzoek dat Bravis-chirurg Ivan Cherepanin heeft ontvangen. Ivan is van Oekraïense afkomst. Enige jaren geleden liepen op zijn uitnodiging een aantal chirurgen uit zijn vaderland mee in Bravis. Na het uitbreken van de oorlog is in het militair hospitaal in Lviv een tekort ontstaan aan beademingsapparatuur. De chirurgen namen contact op met Ivan met de vraag of Bravis iets voor hen kon betekenen. 

Op de IC stonden drie beademingsapparaten die niet gebruikt worden maar wel ingezet kunnen worden. Deze apparatuur is samen met een defibrillator, een gipszaag en twee infuusverwarmers aan het militair hospitaal geschonken.