Vrijwilligers gezocht voor NLdoet in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Naast de steun aan sociale projecten organiseert het Oranje Fonds ieder jaar eigen campagnes om mensen met elkaar te verbinden. Bijvoorbeeld tijdens NLdoet laten zij iedereen ervaren hoe leuk het is om iets goeds te doen voor een ander en op Burendag brengen zij duizenden buurten in Nederland bij elkaar.  


Jaarlijks besteedt het Oranje Fonds ruim € 30 miljoen aan sociale verbinding. Hiervan bestaat € 21 miljoen uit directe bijdragen aan sociale projecten. Met deze steun willen zij ontwikkeling en vernieuwing op hun werkterrein mogelijk maken, uitvoerend werk op gang helpen of naar een hoger plan tillen en voorzien in tekorten in het aanbod van activiteiten en organisaties. Mensen bij elkaar brengen, daar gaat het om.


Aan de slag in 't Weike

Ook SKW Lepelstraat maakt al jaren graag gebruik van de mogelijkheden die het Oranjefonds biedt.
Op 12 maart a.s. gaan we weer aan de slag om ‘t Weike meer geschikt te maken voor het ontvangen van mensen en het organiseren van activiteiten.
Een belangrijk item is de ventilatie in de grote zaal. De aanschaf van een Co2 meter heeft ons geleerd dat er momenten zijn dat de ventilatie beter kan. Dat kan eenvoudig door bijvoorbeeld deuren open te zetten, maar dat veroorzaakt vaak kou en tocht. Het plan is nu om een of meer bovenramen te voorzien van een uitzetvenster waardoor de luchtcirculatie verbeterd wordt. SKW zoekt daarvoor een handige vakman die een ruit van ongeveer 58 x 93 cm kan verwijderen, en daarin een scharnierend raam met uitzetter kan plaatsen. De benodigde materialen worden door SKW bekostigd met een bijdrage van het genoemde Oranjefonds. Daarnaast is het plan de tuintafels op te lappen, te schuren en van een nieuw verfje te voorzien, de dakgoten schoon te maken en diverse schoonmaakwerkzaamheden te verrichten.
Hiervoor zoeken we vrijwilligers en vooral dus een handige timmerman die op 12 maart het kozijn en raam kan plaatsen.


Doelstelling

Vrijwilligers bij elkaar brengen die samen iets voor een voorziening in het dorp willen doen is de doelstelling. Hierdoor kunnen de activiteiten in 't Weike weer comfortabeler en gezonder plaats vinden. Bent u zo'n vrijwilliger meld u dan aan door contact met ons op te nemen via: skw.weike@gmail.com , 0164-686319 of u aan te melden in 't Weike.[n]