Tweemaal winst voor strijdbaar Nieuw Borgvliet

BERGEN OP ZOOM - Voor het eerst deze competitie hield de ploeg van Erwin van Schilt de 0 vast en won dankzij een doelpunt van Robbert Belleter, op slag van rust, met 0-1.

In de vrieskou van Nispen kregen de oranjezwarten al in de eerste minuut drie dotten van kansen op een voorsprong maar met kunst- en vliegwerk hield de doelman van NSV zijn heiligdom schoon.

Het eerste kwartier was voor de Borgvlieters met diverse kansen. NSV kwam terug maar uitblinker Antal Bekendam en de mannen voor hem hielden moedig stand.

Nikai Derwort heerste op het middenveld en strooide met fraaie passes. Good-old Robbert Belleter (38) akkerde als vanouds samen met Stefan, MIchiel en Ahmed. maar de nauwkeurigheid in de passing en afronding ontbrak nogal eens.

Grensrechter Verbij van NSV vlagde niet vlak voor rust toen er drie Borgvlieters vrij voor de keeper kwamen want zei hij "een verdediger hief het ogenschijnlijke buitenspel op". Hulde voor zijn sportiviteit!

Na rust bleef de wedstrijd spannend ofschoon niet echt goed; beide ploegen kregen kansen maar het bleef bij 1-0 tot in de 100e minuut want zolang liet de scheidsrechter, een beetje overdreven, doorvoetballen. Dankzij een wereldredding van Antal op slag van tijd, bleef het 0-1.

Heeft Ajax niet een keepersprobleem? Maar hij blijft lekker bij ons, meneer Ten Hag!

Strijdbaar Nieuw Borgvliet wint weer

Na de 0-1 overwinning 3 maart bij NSV werd het zondagmiddag op De Markiezaten weer 1-0 tegen Grenswachters waardoor de subtop binnen handbereik is.

Na een minuut stilte voor de mensen in Oekraïne ontspon zich een gelijk opgaande strijd.

Met de steeds met zijn enorme snelheid diepgaande Michel Mertens en de balvaste spits Robbert Belleter als uitblinkers.

Balvast waren ook Nikai Derwort op het middenveld en Antal Bekendam in zijn heiligdom en ver daarbuiten. Vlak voor rust kreeg Benny van Eekeren een bijna niet te missen kans maar hij mikte over. Even daarna een scrimmage voor het doel van de goalie uit Putte maar wonderbaarlijk genoeg geen doelpunt.

Na de rust bleven beide ploegen de aanval zoeken, dat resulteerde na 20 minuten in de 1-0 voorsprong toen Robert de Leeuw zijn tegenstander op de rand van de zestien uitspeelde en laag en hard doel trof.

Daarbij bleef het dankzij sterk verdedigen en een beetje mazzel.[n]

RKVV Nieuw Borgvliet bestaat 100 jaar

Op 22 november 1922 werd H.M.S. (Houdt Moedig Stand) opgericht.

Later veranderde de naam in de huidige.

We komen daar nog uitgebreid op terug maar hieronder volgt alvast het Jubileumprogramma van de Eeuweling.

Jubileumprogramma

10 juni Jubileumwedstrijd 1e elftal tegen Oud-internationals

11 juni Jubileumwedstrijd 50 jaar Vrouwen tegen een gerenommeerde tegenstander

11 juni Toernooi, zeskamp, spelletjesdag en een voetbalclinic voor de jeugd van vv De Markiezaten (samenwerking Nieuw Borgvliet en FC Bergen)