Woensdag 9 maart

Lezing Een ode aan de eerste Liefde

20:00 | Lectorium Rosicrucianum

Op woensdag 9 maart wordt er bij het Lectorium Rosicrucianum lezing verzorgd met als titel “Een ode aan de eerste Liefde!”. Het is het thema van Boekenweek 2022. Tijdens deze lezing wordt het vinden en leven uit deze bron van liefde nader besproken als een bereiken dat voor iedereen openligt. Woensdag 9 maart, 20.00 uur, toegang vrij Lectorium Rosicrucianum, Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

 

Donderdag 10 maart

Balinese hedendaagse kunst

11:00 | Gallery Lukisan

Nu de culturele sector weer open gaat, brengt Gallery Lukisan in Bergen op Zoom de solo show van de Balinese kunstenaar Ida Bagus Putu Purwa, "The Art of Balancing”. Zijn krachtige schilderijen met figuren in expressive houdingen, diverse emoties zijn een blijk van verlangen en zoektocht naar vrijheid en een leven zonder kommer en kwel. De kunstenaar haalt zijn inspiratie uit traditionele Balinese dans en modern ballet en uit zijn eigen ervaringen. Meer info: www.lukisan.art. Gallery Lukisan is vanaf 2022 toegelaten tot de KunstKoop-regeling van het Mondriaan fonds waardoor aanschaf van kunst bereikbaar wordt voor iedereen.



Lezing over drijvende zonnepanelen

20:00 | Groot Arsenaal

Op 10 maart vertelt Martin Wiescholek bij Rotaryclub Bergen op Zoom-Centrum een boeiend verhaal over het project ‘drijvende zonnepanelen’. De voordracht zal worden gehouden in ‘het Groot Arsenaal’, Rijtuigweg 44. De toegang is vrij, maar gelet op de capaciteit van de zaal is aanmelding vooraf gewenst. Dat kan via e-mail j.weyts@weyts.nl. Aanvang 20.00 uur.

 

Zaterdag 12 maart

Stichting Veteranen Ontmoetingscentrum

14:00 | Het Zwijnshoofd

Stichting Veteranen Ontmoetingscentrum heeft zaterdag 12 maart weer een bijeenkomst in het ontmoetingscentrum het “Zwijnshoofd“, Moeregrebstraat 18 te Bergen op Zoom. Vanaf 14.00 uur staan de deuren weer open voor alle veteranen van welke uitzending dan ook. Ook familieleden en vrienden en kennissen zijn van harte welkom. Deze keer is en een korte boekpresentatie. De Bergse schrijver Jan van Wijk zal het boek “75 jaar bevrijding“ presenteren. De prijs van het boek bedraagt € 10,- per exemplaar en daarmee wordt het goede doel War Child gesteund. Ter plaatse zal Jan van Wijk voor de kopers het boek signeren. Op 9 april hebben we weer onze Pubquiz op de agenda staan. Aanvang 19.30 uur in het Zwijnshoofd. Opgeven (voor 1 april)  per team met maximaal 5 personen, individueel kan ook natuurlijk, via info@veteranenbergenopzoom.nl. Info: www.vocbergenopzoom.nl. Op 27 april is er weer de parade koningsdag op de Grote Markt te Bergen op Zoom. Voor meer info: Hans van Leest, tel. 06-41914892, jpavanleest@gmail.com.

 

Vredeswandeling voor Oekraïne

14:00 | Gertrudiskerk

Vanwege de oorlog in Oekraïne zal er op zaterdag 12 maart om 14.00 uur door de stad een vredeswandeling van start gaan, georganiseerd door de gezamenlijke kerken. Deze eindigt in de Gertrudiskerk. De voorbereiding is in volle gang. Later deze week volgt er meer informatie. Toon uw betrokkenheid en sluit zoveel mogelijk aan bij deze vredeswandeling.

 

Zondag 13 maart

Videokunst in galerie Arsis

12:00 | Galerie Arsis

In galerie Arsis is in maart de tentoonstelling 'So glad to tell you' te zien. Meer dan 40 korte videofilms worden getoond door het kunstenaarsduo Manu Dudink en Wim Luijkx. Met strak gekaderde fotografische beelden wordt een palet van menselijke gevoelens onderzocht: het hart als een eenzame jager. Te zien van 12.00-17.00 uur op zaterdag 12 en zondag 13 maart, zaterdag 19 en zondag 20 maart, zaterdag 26 en zondag 27 maart, Galerie Arsis, Zuivelplein 5, 4611 NX Bergen op Zoom.

 

Maandag 14 maart

Bewegen op Maat geeft plezier en verlichting

13:30 | Dansschool Jac Danst

Madeleine Benjert geeft vanaf 7 maart Bewegen op Maat bij dansschool Jac Danst in Bergen op Zoom. Danslessen voor mensen met o.a. Parkinson, MS, reuma en NAH (niet aangeboren hersenletsel). Madeleine is danseres, dansdocente en dans- en beweegtherapeut. In Roosendaal gaf ze al een tijdje Bewegen op Maat, maar nu doet ze dit ook in Bergen op Zoom. Ze vond onderdak bij dansschool Jac Danst aan de Buitenvest 96. Ze kwam in aanraking met deze manier van lesgeven door een ontmoeting met Marc Vlemmix, die op zijn 36e Parkinson kreeg. Samen met danser en balletmeester Andrew Greenwood richtte hij de stichting Switch2Move op, dans- en bewegingscursussen voor mensen met een fysieke of mentale beperking. Bewegen op Maat is elke maandag van 13.30 tot 14.30 uur bij dansschool Jac Danst, Buitenvest 96 Bergen op Zoom. Opgeven kan ook via madeleinebenjert@gmail.com.

 

Bijeenkomst Postzegelvereniging Onderling contact

19:30 | De Kastanje

Op maandag 14 maart wordt weer een bijeenkomst gehouden. U kunt ons treffen in buurthuis De Kastanje aan de Kastanjelaan 164 te Bergen op Zoom. Op deze avond kunt u volop genieten van de vele aanwezige postzegels en met de mede postzegelaars de nodige wetenswaardigheden delen of informatie ophalen. De ruilavond begint om 19.30 uur en eindigt omstreeks 22.00 uur. Maar de ‘early-birds’ zijn vaak al vanaf 19.00 uur binnen. De toegang is gratis en u kunt kosteloos in de buurt parkeren.

 

Live presentatie CKB Popschool met vier bands

20:00 | Café 't Slik

De bands van de CKB Popschool kunnen eindelijk het publiek weer laten genieten van swingende live muziek. Pop, rock, blues en meer muziekgenres komen voorbij in de presentaties van The Future, T-Mix, Grey 5 en Blauw op maandagavond 14 maart aanvang 20:00, Café ’t Slik aan de Steenbergsestraat. Het afwisselende repertoire is voor jong en oud. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.ckboz.nl