Afbeelding
Foto: Google Maps

Gemeente realiseert 124 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGENOP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom en woningcorporatie Stadlander realiseren in het voormalige ouderencomplex Huize Avondvrede aan het Bolwerk in Bergen op Zoom 124 plaatsen voor Oekraïense vluchtelingen. Dat heeft de gemeente donderdagavond bekendgemaakt. Het complex komt aanstaande woensdag in het bezit van Stadlander en waarschijnlijk het weekend daarna kunnen de eerste vluchtelingen er al worden opgevangen.

Er wordt hard gewerkt door veel inwoners, bedrijven en organisaties zoals Stichting La Pucelle en Samen in de Regio om de opvang voor de vluchtelingen zo aangenaam mogelijk te maken. Inmiddels heeft de gemeente een mailadres geopend voor mensen die hulp willen geven aan de Oekraïense vluchtelingen: vluchtelingen@bergenopzoom.nl. Ook mensen die vluchtelingen in huis willen nemen, kunnen hun aanbod mailen naar dit mailadres. Vermeld a.u.b. duidelijk de contactgegevens.

Dit weekend is er een inzamelactie voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat dan vooral om kleine spullen zoals speelgoed, beddengoed, toiletartikelen, houdbaar voedsel, kussens, schilderijen, enz. Deze spullen kunnen worden ingeleverd bij het voormalige GGD-gebouw aan de Zuid-Oostsingel 21 in Bergen op Zoom.

Op een later moment kunnen ook meubelen zoals bedden, tafels en banken aangeleverd worden, maar de locatie en het tijdstip volgen nog.