Afbeelding
Foto: Marjanne Havelaar

Kruising Erasmuslaan-Obrechtlaan wordt overzichtelijker

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het kruispunt tussen de Jacob Obrechtlaan en de Erasmuslaan gaat op de schop. Op korte termijn worden de groene middenbermen verbreed om de vaart uit het gemotoriseerde verkeer te halen. Over een jaar of twee komt er een definitieve oplossing.

Adviseur mobiliteit Ralph van den Boom kan nog niet zeggen of er op termijn verkeerslichten of een rotonde worden aangelegd, maar dat het anders moet, staat voor hem als een paal boven water. ,,In drie jaar tijd zijn hier negen serieuze ongevallen gebeurd, waarvan enkele met letsel. De situatie is niet veilig. De weg is breed en nodigt uit tot hoge snelheden. Voor fietsers is de voorrangssituatie op iedere weghelft anders.”

De aanpassingen aan de toegangsweg naar de binnenstad maken deel uit van het grotere plan om het centrum van Bergen op Zoom aantrekkelijker te maken voor ondernemers. Voor hen is veilige, maar snelle toegang immers noodzakelijk.

Al in april wordt een begin gemaakt met de werkzaamheden, die ongeveer 50.000 euro gaan kosten. Over het definitieve plan mogen omwonenden meepraten. Van den Boom: ,,We zoeken naar een oplossing die de kruising veilig maakt, die duurzaam is, betaalbaar en die samen met de buurt tot stand komt.”